Home / Justitie / Prea putini polițiști și pompieri la Vaslui

Prea putini polițiști și pompieri la Vaslui

Deficitul de personal este una dintre principalele probleme cu care se confruntă Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, a declarat vineri șeful instituției, Doru Gabriel Panțiru, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, instituția funcționează cu un deficit de 17%, ceea ce înseamnă 157 de cadre, atât ofițeri și subofițeri, cât și personal contractual.

“Activitatea este, în mod evident, afectată, dar colegii au înțeles situația și suplinesc deficitul. Se muncește mult și se acoperă activități care ar trebui să fie făcute de mai mulți colegi”, a afirmat șeful IJP Vaslui.

El a precizat că personalul instituției este într-o continuă dinamică, având în vedere transferurile sau pensionările cadrelor. În perioada următoare, din școală vor veni trei ofițeri și nouă agenți de poliție.

Aceeași situație și la ISU Vaslui

Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui funcționează cu o mare lipsă de personal, o situație mai deosebită fiind în rândul ofițerilor, unde deficitul este de aproximativ 50%. “Dacă la subofițeri operativi încadrarea este de aproximativ 90%, pe partea de ofițeri, la nivelul inspectoratului funcționăm cu puțin peste 50%, asta când sunt toți la muncă și nu se înregistrează concedii de odihnă sau medicale. Se desfășoară activități prin cumul, mulți dintre angajați având atribuțiuni și pe alte funcții”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, cpt. Bogdan Apetrei, prim-adjunctul șefului ISU Vaslui.

El a afirmat că au fost demarate procedurile de ocupare a opt posturi de ofițer, concursul urmând să aibă loc în luna august. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Un tânăr fără permis a dărâmat cu mașina gardul unei case din Vaslui. Ulterior, a încercat să păcălească polițiștii

Un tânăr de 28 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: