Google+
Home » Administratie » (VIDEO) ”Vrem demisia lui Decuseară!”. Grevă spontană la Spitalul Bârlad, unde managerul unității a fost huiduit la scenă deschisă

(VIDEO) ”Vrem demisia lui Decuseară!”. Grevă spontană la Spitalul Bârlad, unde managerul unității a fost huiduit la scenă deschisă

Scandal de proporții la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde zeci de salariați (asistente și infirmiere) au ieșit în curtea unității pentru a protesta împotriva deciziei managerului unității, Corneliu Decuseară, de a nu mai acorda tichetele de masă. Informația deși circula timid de câtva timp, a fost publicată în premieră în ediția noastră de astăzi (Marele șef de spital, Decuseară, își arată mușchii și în fața medicilor. Iată decizia bombă pe care se codea să le-o comunice angajaților spitalului), în urma unei întâlniri ce a avut loc între medici și primaru Dumitru Boroș, săptămâna trecută.

Greva spontană a izbucnit în jurul orei 10, oră la care, coincidență sau nu, primarul Boroș convocase Consiliul Local Bârlad într-o ședință de îndată. Inițial, managerul Decuseară nu a ieșit în curte, așa cum cereau insistent greviștii.

A îndrăznit să scoată capul abia în prezența primarului Boroș care a sosit la spital imediat după ședința de îndată. Edilul-șef le-a expus oamenilor problemele financiare ale instituției, explicând că municipalitatea a alocat recent 19 miliarde de lei vechi pentru plata utilităților, deși aceasta nu este responsabilitatea Consiliului Local.

”Probleme de la spital sunt vechi de ani de zile. Dumneavoastră ar fi trebuit să faceți grevă nu acum, ci mai demult. Consiliul Local are obligația doar de a plăti investițiile de la spital”, a spus Boroș.

Evident, spiritele nu s-au calmat. Angajații cer insistent demisia lui Decuseară pe care îl consideră incapabil să managerieze problemele grele ale spitalului bârlădean. Acesta a fost huiduit în nenumărate rânduri. Protestul continuă și la această oră. Vom reveni cu amănunte. (Mihaela NICULESCU)

 

 

 

dffs

 

 

Comments

comments

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Din pacate probleme financiare ale acestui spital sunt de mult timp.
    Nici un manager fie el medic , fie economist sau nu stiu ce savant in medicina nu va reusi sa fie bun din punctul de vedere al angajatilor ! Doar daca ar creste salariile in aceste conditii de inexistenta a medicamentelor , a dezinteresului angajatilor fata de actul medical, atunci ar fi OK !!

    Dragi angajati , in curand se deschide spitalul privat de langa dvs , va rog sa va depuneti CV-urile !

  2. Dragi salariati,va dau un sfat puneti-l pe pacaliciul asta sa moseasca o femeie,ca fuge mancand pamantul poate il i a si pe purtatorul de cuvant, asa sa nu-i fie frica.

%d blogeri au apreciat: