Home / Social / Peste 350 de artiști, din nouă țări din Europa, America și Asia, participă la Festivalul Internațional de Folclor

Peste 350 de artiști, din nouă țări din Europa, America și Asia, participă la Festivalul Internațional de Folclor

Peste 350 de artiști, din nouă țări din Europa, America și Asia, vor participa, în a doua parte a acestei săptămâni, la Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”, manifestare ajunsă la cea de-a V-a ediție. Dansatorilor din afara țării li se vor alătura și peste 650 de profesioniști din județul nostru și din zone cu tradiție din țară în ceea ce înseamnă arta jocului tradițional.

Nu mai puțin de o zi ne desparte de startul unuia dintre cele mai mari festivaluri naționale de folclor. Mai precis, miercuri seara, va debuta, la Vaslui, cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”, manifestație ce va reuni peste o mie de artiști din județ, țară și străinătate. Astfel, nu mai puțin de o treime dintre participanți sunt artiști din străinătate, respectiv din Spania, Armenia, Serbia, Turcia, Georgia, Columbia, Peru, Muntenegru și Vietnam. Două dintre țările care fuseseră invitate inițial, Senegal și Sierra Leone, nu au mai putut ajunge la Vaslui, în condițiile în care nu au putut obține viza de călătorie.

La organizarea festivalului, beneficiem de apartenența la Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, mulțumită căruia putem să aducem formații de pe alte continente. Bugetul este asigurat, în egală măsură, de Primăria Vaslui și Consiliul Județean Vaslui. În afară de cele trei instituții, ne sunt partenere și primăriile din Bârlad, Huși, Negrești și Pădureni, localități care vor găzdui, alături de municipiul Vaslui, spectacole din cadrul festivalului. Ca instituție, nu-mi este indiferentă participarea ansamblurilor de dans din județul Vaslui, motiv pentru care am organizat, pe 4 iunie, în municipiul Huși, festivalul iei, circumstanțe în care au fost invitate să arate nivelul de pregătire și ținuta scenică”, ne-a declarat directorul CJCPCT, Lucian Onciu.

La ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” vor participa și artiști din zonele culturale cele mai importante din țară, precum ”Lugojana”, ”Maramureșanul” și ”Mureșul”.

Festivalul se va desfășura în perioada 2-6 august, pe scena Teatrului de vară din Vaslui, însă, dacă vremea va fi nefavorabilă, dansatorii vor evolua în incinta Sălii Sporturilor. Manifestarea va începe miercuri, de la ora 17.30, în Parcul Copou, cu o paradă a trupelor participante spre Piața Civică Vaslui, acolo unde fiecare formație va avea și o mică prezentare, de maxim un minut.

Costul biletelor, puse în vânzare la Agenția ”Teatrul de vară”, este de 10 lei, iar un abonament pentru toate cele cinci zile de festival costă 50 de lei. Programul caselor de bilete este 11-13 și 15-18. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: