Google+
Home » Sanatate » ULTIMA ORĂ Decuseară și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului ”Elena Beldiman”

ULTIMA ORĂ Decuseară și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului ”Elena Beldiman”

Protestul spontan de ieri a fost cu succes pentru zecile de angajați ai Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” care au cerut plecarea lui Corneliu Decuseară din funcția de manager. Acesta a demisionat din funcție. Surse din spital ne-au declarat că actul de demisie i-a fost înaintat primarului Dumitru Boroș încă de aseară.

Este cel de-al doilea manager al spitalului bârlădean care și-a dat demisia din această funcție, dupa Angela Chirilă.

Datoriile spitalului sunt in acest moment de 9 milioane de lei. Firmele care prestează serviciile de spălătorie și de preparare a hranei pacienților nu și-au mai încasat facturile de un an și jumătate. Acestea reprezintă doar 40% din totalul datoriei. Despre restul de 60%, reprezentanții primăriei și Corneliu Decuseară, prezenți ieri la întâlnirea cu angajații care au protestat, au refuzat să dea detalii. Nu se știe de cât timp sunt și către cine au fost făcute aceste datorii. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Simona Vasile

5 comments

 1. Nu inteleg rostul nemultumirilor! Dupa ce intr-o luna le-au fost dublate salariile acum stau cu mana intinsa la 200 de lei cat reprezinta valoarea tichetelor de masa. FOMISTILOR!

 2. Curios !
  Acesti angajati sunt nemultumiti de salarii , insa de faptul ca nu au cele necesare desfasurarii activitatii NU sunt nemultumiti ! Faptul ca trimit pacientii sa cumpere branule , medicamente elementare care ar trebui sa se gaseasca in spital NU-I deranjeaza , insa taierea tichetelor de pe lista e motiv de GREVA !
  Dragi angajati ! sunteti liberi sa va duceti la alt loc de munca daca nu va satisface acesta . Nu va retine nimeni sa stati in acest spital.
  Bolnavii nu trebuie sa sufere pentru ca voi PICHETATI ! Cei din salariul carora se retine contributia la sanatate lunar si care au nevoie acum de dvs. ce FAC ?
  Pacat ca nu suntem intrebati la angajare daca putem directiona contributia la sanatate catre privat ! Cu siguranta multi ar face-o, iar dvs dragi angajati de la buget ati avea o alta abordare a statului de angajat platit din contributiile angajatilor de la privat
  Rusine !

 3. Demisia ? de ce ? are dreptate domnul care a mentionat ca in cazul in care nu le convine salariatilor acestui spital sa apeleze la reconversia profesionala !! sau LA PRIVAT !! eeeiii la privat NU , ca nu se plateste statul degeaba cu mainile tinute subsuori su susotelile pe la colturi !!
  97 % din bugetul spitalului pe salarii ?? dar ce salarii sunt in acest spital ??

  • Sunt o doamna si mi se pare normal ca nemultumitii sa nu faca atata scandal pentru nimic. Du-te si cauta-ti loc de munca sa-ti aduca satisfactii, daca aici esti nefericit, nu? NU ii obliga nimeni sa stea aici, in targul saracilor. Nu trantesti pacientul ca ai tu probleme acasa si salariul nu te multumeste! Acolo se lucreaza cu omul, fiinta vie, cu inima, cu sentimente, cu dureri… Si esti acolo nu ca sa-l busesti! N-o sa uit trauma de la nastere. Te smulge cucoana fara studii de nu te vezi, ca are de schimbat cearsaful si tu esti taiata. Daca isi blesteama zilele, sa fi pus mana pe carte la timp, nu are de ce sa se smiorcaie. Cartea, nu pilele te face om. NU spaga data la angajare. Stim foarte bine cum se angajeaza in spital… Pacat ca trebuie sa reducem totul la bani, la tichete de papica. Doamnele de la Confectii nu mai zic nimic, saracele, ca muncesc precum la ocna… Restul, domnii si doamnele care freaca menta pe bani, vor s-o frece pe bani mai multi, ca la Barlad unde nu se omoara lumea cu muncitul… Sa treaca 8 ore pe feisbuc si la povestit filme siropoase! Or fi si care muncesc, nu putem generaliza, dar cat am stat in spital, asistente asteptau si ele ceva, privind pe geam… Eu, mai nesimtita, nu dau nimic.

 4. Nu trebuia, domnule! De ce sa iti dai demisia? Sigur, ia-le tichetele de la gura si iti sar in cap! Nu va convine, s-a inventat reconversia profesionala, DACA si numai DACA stiti sa scrieti si sa cititi. In rest, numai foamea o avem in cap! Spitalul e o vaca de muls! Atat! Ca si alte institutii de prin targul somerilor. “Suntem atat de saraci!”, hai sa plangem! Mana pe carte!

%d blogeri au apreciat: