Google+
Home » Administratie » Astăzi, cele 162 de sirene din județ vor trezi populația din amorțire

Astăzi, cele 162 de sirene din județ vor trezi populația din amorțire

Cele 162 de sirene din județ vor trezi, astăzi, populația din amorțire în cadrul unui exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Scopul acțiunii este verificarea stării de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Liniștea unei zile toride de vară va fi tulburată, astăzi, între orele 10 și 11, de sirenele de alarme aflate în cele mai importante puncte din județ. Astfel, pe parcursul unei ore, vor fi puse în funcțiune cele 162 de alarme pe care le avem la nivelul celor 86 de orașe și comune. Cele mai multe sirene vor răsuna în Vaslui și Bârlad (câte 17), Huși (10), Negrești (7) și Murgeni (3). Celelalte 108 sisteme de alarmare vor fi activate în cele 81 de comune din județ.
”La nivelul județului Vaslui, vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.
Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, dar și a celor cu acționare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă. Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care ISU asigură cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. sirene care abia se aud de la 200-300 de metri..Mai mult streseaza lumea si fac batranii infarct miocardic ..Deodata fix dupa cutremurul de la 5 au pornit sirenele care oricum nu au nici un scop pt ca oamenii nu sunt oricum pregatiti iar adaposturi nu prea mai sunt..

%d blogeri au apreciat: