Google+
Home » Politic » “Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele școlare, nu de manuale de educație fizică”

“Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele școlare, nu de manuale de educație fizică”

Deputatul PNL de Vaslui Daniel Olteanu a conceput o scrisoare deschisă către Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, în care își exprimă nemulțumirea față de propunerea acestuia de a implementa folosirea de manuale de educație fizică în condițiile în care starea proastă a infrastructurii din județ este în continuare ignorată.

“Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcție de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicație pentru intențiile dumneavoastră de a scoate pe piață un manual sau manuale pentru disciplina educație fizică, în condițiile în care există copii cărora le este, pur și simplu, blocat accesul la educație. Pentru a nu fi acuzat de partizanat politic, voi oferi exemplul copiilor din comuna vasluiană Dragomirești, condusă de un primar dintr-o altă formațiune decât a mea, copii care sunt nevoiți să parcurgă pe jos 10 -12 kilometri, inclusiv iarna, din cauza stării grave a infrastructurii, care blochează accesul microbuzului școlar în satele lor. Această situație nu este una singulară în județul Vaslui, pot oferi exemple și din alte comune, conduse de primari din toate partidele”, a declarat Daniel Olteanu.

Deputatul consideră că aceasta este consecința decuplării de la realitate a politicienilor, de la cei care i-au respins toate amendamentele legate de investiții în infrastructura județului Vaslui, până la cei care au administrat județul Vaslui și România. Acesta a afirmat că s-a lovit de refuzuri deși a solicitat fonduri pentru solicitat fonduri pentru un aspect esențial, infrastructura, și nu stadioane, statui sau festivisme. Olteanu a mai precizat că nu este vina vasluienilor că, în 2017, județul nu va primi nici un leu pentru execuția unor lucrări gestionate de Ministerul Transporturilor, după cum nu este vina lor că nu sunt finanțate prin PNDL proiecte pe drumuri care ar sprijini accesul copiilor la educație.

“Vă asigur, domnule ministru, că elevii din Dragomirești, care merg kilometri prin noroi și zăpadă, peste dealuri, numai de manuale de educație fizică nu au nevoie. Au nevoie să nu le fie pusă în pericol integritatea fizică, din cauza distanței inumane și a pericolelor cărora trebuie să le facă față. Mi-aș fi dorit din partea dumneavoastră, domnule ministru, să precizați un termen clar până la care toate instituțiile de învățământ vor avea autorizațiile obligatorii, dar și un termen clar până la care copiii, nu doar cei vasluieni, nu vor mai trebui să parcurgă pe jos zeci și zeci de kilometri în fiecare lună, pentru a deschide abecedarul. 2020, termenul sugerat de PNDL, este inacceptabil”, a mai declarat Daniel Olteanu

Acesta l-a îndemnat pe ministrul Educației Naționale să redirecționeze fondurile alocate pentru manualele de educație fizică printr-o redistribuire către Ministerul Dezvoltării Regionale, spre refacerea infrastructurii în satele unde microbuzele școlare nu ajung, din cauza stării drumurilor.

“Înainte de a consuma fonduri pe care nu le avem pentru manuale de educație fizică, asigurați-vă că fiecare copil ajunge la ore fără un marș forțat de kilometri întregi, în condiții vitrege!”, a concluzionat deputatul.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: