Home / Justitie / Jaf la agenția loto din centrul Bârladului! În aceeași zi, grupul de indivizi a distrus terasa Acapulco de la Stadion

Jaf la agenția loto din centrul Bârladului! În aceeași zi, grupul de indivizi a distrus terasa Acapulco de la Stadion

de Simona MIHĂILĂ

Bârladul intră tot mai mult sub stăpânirea drogaților, a bețivilor, scandalagiilor și spărgătorilor de magazine. Scene desprinse parcă din vestul sălbatic s-au petrecut zilele trecute în oraș, și nu oriunde, ci în unele dintre cele mai vizibile zone ale urbei, respectiv pe Bulevardul Republicii.

Agenția loto din centrul Bârladului (situată în zona sucursalei CEC Bârlad) a fost spartă de un grup de indivizi, în noaptea de 29 spre 30 iulie, în jurul orei 2.00. Hoții au furat seif-ul în care se aflau banii încasați în ziua respectivă și, de asemenea, au smuls din priză terminalele loto (aparatele care procesează biletele jucate, asigurând transmisiile către agenția centrală a Loteriei Române) plecând cu ele în brațe. Totul s-a petrecut într-un timp record de câteva minute, hoții operând cu ”vitejie” chiar în timp ce alarmele se declanșaseră și spărgeau liniștea nopții. S-au mișcat atât de precis și atât de rapid, încât firma de securitate care asigură paza agenției nu a mai găsit nici urmă de hoț. A fost alertată poliția care, ajunsă la fața locului, a constatat că ușa prezenta semne de forțare.

Tot ce au reușit polițiștii să recupereze au fost terminalele loto, aruncate în spatele blocului în care se află agenția.

”Pe 30 iulie 2017, la ora 02.39 a fost sesizată poliția cu privire la faptul că la agenția loto din centrul Bârladului se observă urme de forțare a ușii. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că dispăruseră două terminale loto. Acestea au fost găsite, ulterior, în apropiere. A fost întocmit dosar penal, polițiștii făcând cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat, pentru Est News, Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

 

Bătaie ca în vestul sălbatic la ”Acapulco”

Deși IJP nu poate să confirme, deocamdată, se pare că aceeași bandă este cea care, tot pe 30 august, a fost protagonista unei bătăi ca în vestul sălbatic la terasa Barului ”Acapulco” din zona Stadion.

Pumni, picioare, urlete, sticle și pahare sparte, mese și scaune răsturnate și, cireașa de pe tort, ambele televizoare de pe terasă distruse și aruncate pe trotuar. Acesta este, pe scurt, rezultatul încăierării de la Acapulco, din week-end-ul trecut. Martorii spun că până și patronul terasei a intrat în panică, acesta baricadându-se în toaleta barului.

Barmanul a fost cel care a sunat la 112 și a reclamat scandalul. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru ca spiritele să se potolească.

”Polițiștii ajunși la fața locului au consemnat că o persoană din local, în vârstă de 46 de ani, a fost împinsă și lovită de patru indivizi. Victima nu a depus plângere pentru lovire, deocamdată. A fost întocmit dosar penal pentru distrugere. Unul dintre autori, un bărbat de 34 de ani, a fost identificat. Urmează să fie identificați și ceilalți”, ne-a mai declarat Silvia Manta.

În oraș se vorbește că autorii tuturor acestor nelegiuiri sunt unii și aceiași indivizi care, nefiind identificați de poliție, au prins curaj și terorizează Bârladul. Se pare că ei nu sunt străini nici de jafurile de acum câtva timp, de la SC Vanghelis Bârlad, de unde au sustras cantități însemnate de băuturi alcoolice și de țigări. Pentru a nu fi surprinși de camerele video montate în exteriorul magazinului, au folosit un băț pentru a comuta raza pe care fuseseră setate, inițial.

Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile

3 comments

  1. Au mai fost prinși Hoții?

  2. Ce face politia Barlad pentru preventie? E obosita sau cu gandul la pensie

  3. asa se explica de ce in ziua de 31.07.2017 drogatii din zona Casa Sturza ( se stiu si nume ) faceau undeva in stanga magazinului Zamora gratar si aveau ca bauturi sticle de sampanie !!!! De unde oare ? Politia ar trebui sa bage in seama si alte surse de informatie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    dar camera de la Casa Sturdza de ce a fost furata in noaptea de 30-31 iulie ?

x

Check Also

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a ...

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: