Home / Administratie / Daniela Borș, noul manager al Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad

Daniela Borș, noul manager al Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dumitru Boroș a comunicat numele managerului interimar al Spitalului de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Economistul Daniela Borș este cea care va asigura interimatul funcției, începând de vineri, 4 august, până la organizare unui concurs sau cel mult șase luni, conform legii. Noul manager numit de edilul-șef a ocupat funcția de director financiar contabil la spitalul bârlădean, în perioada 2007 – 2010, când instituția a fost condusă de Dionisie Lefter și are un master în managementul sanitar.

Până ieri, Daniela Borș a fost și membru al Consiliului de Administrație al spitalului, funcție din care a demisionat, pentru a-și prelua noile atribuții. În cursul acestei luni, Consiliul Local Bârlad va trebui să voteze un alt membru în locul acesteia.

“Am analizat toate posibilitățile. Am făcut mai multe propuneri, dar în cele din urmă am ales ca doamna economist Daniela Borș să fie directorul interimar al spitalului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Până la începutul iernii Spitalul “Elena Beldiman” va avea o nouă echipă managerială, adică un nou director medical și unul economic, posturi ce vor fi ocupate pe bază de concurs. Același lucru se va întâmpla și cu managerul instituției, concursul pentru această funcție fiind organizat în luna noiembrie. Primarul Boroș este încrezător în capacitatea profesională a Danielei Borș, manager care va trebui să gestioneze foarte bine criza existentă în spitalul “Beldiman”.

Edilul-șef a menționat că în situația actuală este nevoie de o masă rotundă la care să participe reprezentanți ai Primăriei, ai Consiliului Local, ai medicilor, asistenților medicali și infirmierilor, pentru a stabili măsurile concrete ce trebuie luate în perioada următoare pentru a menține pe linia de plutire această unitate medicală. Acesta a lăsat să se înțeleagă că timp de câteva luni ar trebui luate unele măsuri de austeritate pentru a salva spitalul de la declasificare.

Numirea Danielei Borș survine după demisia din funcție a lui Corneliu Decuseară, care a ocupat fotoliul de manager doar trei luni. Luni, aproximativ 100 de angajați ai spitalului au declanșat o grevă spontană ca urmare a deciziei lui Decuseară de a le tăia anumite sporuri, precum și acordarea tichetelor de masă. Salariații i-au mai reproșat lui Decuseară lipsa de transparență, refuzul de a dialoga cu ei și o oarecare atitudine de superioritate. În timpul protestului, salariații spitalului l-au huiduit și i-au cerut demisia.

Spitalul bârlădean se confruntă cu o criză financiară foarte puternică, având 9 milioane de lei datorie, în condițiile în care 97% (în jur de 6 milioane de lei) din totalul veniturilor reprezintă salarii și sporuri salariale. Practic, este imposibil ca restul de 3% să acopere plata utilităților, a furnizorilor de medicamente sau a prestatorilor de servicii cu care spitalul are contract. Cu atât mai puțin să acopere și plata datoriilor acumulate, din care 40% sunt pentru serviciile de spălătorie și preparare a hranei, iar restul de 60% nu se știe exact pentru ce. Înainte de a pleca, Decuseară a pomenit că majoritatea debitelor sunt pentru câteva mii de internări fictive, pe care Casa Județeană de Asigurări de Sănătate nu le poate deconta. Pe surse, am aflat că este vorba de 5.000 de asemenea internări. Reprezentanții casei ar fi descoperit că pe majoritatea acestor fișe de internare ar figura CNP-uri eronate (inexistente, mai precis). Firește, toate aceste internări presupun costuri, atât de spitalizare cât și aferente medicației. Este vorba de zeci de miliarde de lei pe care medicii spitalului, cei care au semnat aceste fișe de internare, trebuie să le justifice. Așadar, cine căpușează spitalul???

About Tehno Redactor

x

Check Also

#COVID-19 și cancerul: risc crescut de evoluție severă a infecției. Îngrijirea pacienților cu cancer în timpul pandemieiDr. Carmina Georgescuon 24,martie 2020 , 4:55 pm at 16:55

Modul în care tratăm cancerul se va schimba mult ...

#COVID19. Taiwan controlează epidemia la numai 130 km de China continentală. Doar 216 de cazuri diagnosticate, în 3 luni. Cum a reușit?Dr. Amelia Voineaon 24,martie 2020 , 2:50 pm at 14:50

Taiwan se află la 130 de kilometri de China ...

#COVID-19. ANALIZĂ. 5 posibile explicații pentru numărul mare de decese din Italia. Profilul mortalității: nicio victimă sub 30 de ani, vârsta medie – 80 de ani, 99% aveau și alte boli.Dr. Carmina Georgescuon 25,martie 2020 , 6:04 pm at 18:04

Italia este în momentul de față cea mai afectată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: