Home / Social / O eclipsă parțială de lună va fi vizibilă la Bârlad luni, la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan”

O eclipsă parțială de lună va fi vizibilă la Bârlad luni, la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan”

Cu prilejul producerii unei eclipse parțiale de lună Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza luni mai multe activități cu scopul popularizării și promovării astronomiei în rândul publicului.

“De la ora 19.00 bârlădenii sunt așteptați să participe la o prezentare publică, unde organizatorii le vor vorbi despre eclipsele de lună. Între orele 20.30 – 23.30, vor putea beneficia de observații astronomice în stradă, în zona parcului “Victor Ion Popa”, pe trotuar, la strada principală. În același timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic eclipsa parțială de Lună va fi transmisă live pe Internet”, a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf și coordonator al Astroclubului “Perseus” Bârlad.

Cei dornici să vadă eclipsa și nu se pot deplasa la locul stabilit pot accesa pagina oficială de facebook a Planetariului și a Observatorului Astronomic din Bârlad: www.facebook.com/astrobarlad. De asemenea pot intra pe site-ul AstroBârlad www.astrobarlad.wordpress.com și pe site-ul Muzeului “Vasile Pârvan” www.muzeuparvan.ro. Observațiile astronomice din stradă și transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

Eclipsa va fi vizibilă din Europa, Africa și Australia. Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parțiale, seara, maximul fenomenului producându-se la ora 21.20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ce trebuie să știe vasluienii care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale din acest an

Au mai rămas mai puțin ...

În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

Agenția de Plăți și Intervenție ...

Noutăți pentru șoferii vasluieni: termen de valabilitate al fișei medicale prelungit la un an și examen la plămâni obligatoriu pentru cei care conduc mașini mari

Un proiect de ordin al ...

%d blogeri au apreciat: