Home / Social / O eclipsă parțială de lună va fi vizibilă la Bârlad luni, la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan”

O eclipsă parțială de lună va fi vizibilă la Bârlad luni, la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan”

Cu prilejul producerii unei eclipse parțiale de lună Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza luni mai multe activități cu scopul popularizării și promovării astronomiei în rândul publicului.

“De la ora 19.00 bârlădenii sunt așteptați să participe la o prezentare publică, unde organizatorii le vor vorbi despre eclipsele de lună. Între orele 20.30 – 23.30, vor putea beneficia de observații astronomice în stradă, în zona parcului “Victor Ion Popa”, pe trotuar, la strada principală. În același timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic eclipsa parțială de Lună va fi transmisă live pe Internet”, a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf și coordonator al Astroclubului “Perseus” Bârlad.

Cei dornici să vadă eclipsa și nu se pot deplasa la locul stabilit pot accesa pagina oficială de facebook a Planetariului și a Observatorului Astronomic din Bârlad: www.facebook.com/astrobarlad. De asemenea pot intra pe site-ul AstroBârlad www.astrobarlad.wordpress.com și pe site-ul Muzeului “Vasile Pârvan” www.muzeuparvan.ro. Observațiile astronomice din stradă și transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

Eclipsa va fi vizibilă din Europa, Africa și Australia. Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parțiale, seara, maximul fenomenului producându-se la ora 21.20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: