Home / Administratie / Peste 400 de tineri din Vaslui și Negrești învață cum să reziste tentației drogurilor

Peste 400 de tineri din Vaslui și Negrești învață cum să reziste tentației drogurilor

Peste 400 de tineri din orașele Vaslui și Negrești vor fi instruiți, în cadrul unui proiect derulat de o fundație nonguvernamentală, cum să nu cadă victime consumului de droguri. În acest sens, pe lângă autoritățile statului, în campanie vor fi implicați și mai mulți voluntari ai Fundației ”Spurgeon” România, Filiala ”Agape” Vaslui.

Consumul de droguri de către tinerii din județ reprezintă o prioritate pentru autoritățile din județul nostru. Drept dovadă sunt cei 22.500 de lei acordați de către Consiliul Județean pentru derularea unui proiect care vizează instruirea a 400 de tineri din orașele Vaslui și Negrești, cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, cu privire la efectele consumului de stupefiante.

Obiectivul general al proiectului îl constituie formarea de voluntari care vor participa la organizarea de activități educativ-informative de prevenire a consumului droguri sau substanțe noi cu proprietăți psihoactive și a delincvenței juvenile în școli, licee pentru elevii și tinerii din municipiul Vaslui, orașul Negrești și zonele limitrofe acestora. Copii și tinerii, cu vârste cuprinse între 10 și 20 ani, care constituie unul din grupurile țintă al proiectului, vor fi informați, stimulați și încurajați să refuze categoric comportamentele riscante, respectiv consumul de droguri, substanțe noi cu proprietăți psihoactive, delincvența juvenilă și violența. De asemenea, ei trebuie să practice diferite activități alternative propuse de tinerii voluntari ai fundației”, ne-a declarat președintele Filialei Vaslui a Spurgeon România, Ionel Turc.

Tinerii voluntari ai fundației vor participa la cursuri și ateliere de informare și formare și la activități practice menite să le crească competențele și abilitățile de intervenție în domeniul social de combaterea consumului de droguri și de substanțe psihoactive. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: