Home / Administratie / Peste 400 de tineri din Vaslui și Negrești învață cum să reziste tentației drogurilor

Peste 400 de tineri din Vaslui și Negrești învață cum să reziste tentației drogurilor

Peste 400 de tineri din orașele Vaslui și Negrești vor fi instruiți, în cadrul unui proiect derulat de o fundație nonguvernamentală, cum să nu cadă victime consumului de droguri. În acest sens, pe lângă autoritățile statului, în campanie vor fi implicați și mai mulți voluntari ai Fundației ”Spurgeon” România, Filiala ”Agape” Vaslui.

Consumul de droguri de către tinerii din județ reprezintă o prioritate pentru autoritățile din județul nostru. Drept dovadă sunt cei 22.500 de lei acordați de către Consiliul Județean pentru derularea unui proiect care vizează instruirea a 400 de tineri din orașele Vaslui și Negrești, cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, cu privire la efectele consumului de stupefiante.

Obiectivul general al proiectului îl constituie formarea de voluntari care vor participa la organizarea de activități educativ-informative de prevenire a consumului droguri sau substanțe noi cu proprietăți psihoactive și a delincvenței juvenile în școli, licee pentru elevii și tinerii din municipiul Vaslui, orașul Negrești și zonele limitrofe acestora. Copii și tinerii, cu vârste cuprinse între 10 și 20 ani, care constituie unul din grupurile țintă al proiectului, vor fi informați, stimulați și încurajați să refuze categoric comportamentele riscante, respectiv consumul de droguri, substanțe noi cu proprietăți psihoactive, delincvența juvenilă și violența. De asemenea, ei trebuie să practice diferite activități alternative propuse de tinerii voluntari ai fundației”, ne-a declarat președintele Filialei Vaslui a Spurgeon România, Ionel Turc.

Tinerii voluntari ai fundației vor participa la cursuri și ateliere de informare și formare și la activități practice menite să le crească competențele și abilitățile de intervenție în domeniul social de combaterea consumului de droguri și de substanțe psihoactive. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

CJ Vaslui va continua să investească în modernizarea spitalului raional din Anenii Noi

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va continua parteneriatul ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: