Home / Justitie / (Video) Fenechiu la ieșirea din Penitenciarul Vaslui: ”Judecătoarea care m-a condamnat a venit la mine, la pușcărie, și și-a cerut iertare”

(Video) Fenechiu la ieșirea din Penitenciarul Vaslui: ”Judecătoarea care m-a condamnat a venit la mine, la pușcărie, și și-a cerut iertare”

Un pușcăriaș ”de lux” din Penitenciarul Vaslui, Relu Fenechiu, a părăsit,astăzi, unitatea de detenție, după ce judecătorii au decis eliberarea sa condiționată înainte de ispășirea pedepsei de cinci ani și jumătate de închisoare. La ieșirea din penitenciar, fostul ministru al Transporturilor a fost așteptat de către o mașină cu numere de Vaslui, fără ca vreo rudă sau prieten să-l aștepte în fața închisorii.

Tribunalul Vaslui a decis, luni, eliberarea condiționată a fostului ministru Relu Fenechiu, după ce a respins ”ca nefondată” contestația făcută de procurorii DNA decizia Judecătoriei Vaslui, care hotărâse eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu în urmă cu aproape o lună și jumătate. La câteva ore de la pronunțarea instanței, Fenechiu a părăsit zâmbind poarta Penitenciarului Vaslui, deși nu l-a așteptat nimeni dintre rude sau prieteni. De altfel, după ce a făcut declarații presei, fostul ministru a urcat într-un BMW cu numere de Vaslui, după care a plecat în trombă spre Iași.
La ieșirea din Penitenciarul Vaslui, a mărturisit că judecătoarea care l-a condamnat a venit la el în detenție și i-a cerut iertare, susținând că acest lucru poate fi verificat
. ”Doamna judecător Sofica Dumitrașcu mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenție, la Jilava, și cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranță. Mi-a spus exact așa: <Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate >. Mi-a spus, tot atunci, că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovați, care sunt condamnați alături de mine și a spus că nu se poate, că așa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are și le va asuma și va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieși la iveală, la un moment dat”, a spus Fenechiu.


Fostul ministru a mai spus că cei trei ani și jumătate petrecuți în detenție au trecut greu pentru el, dar ”incredibil de greu pentru familie”. Fenechiu a precizat că nu se va mai întoarce în politică: ”Nu vreau să mai aud de afaceri cu statul român. Vreau să am grijă de familia mea. Voi face afaceri atât timp cât statul îmi va da voie să fac acest lucru. Un om face afaceri dacă este lăsat să și câștige ceva, dacă statul consideră că tot ceea ce câștig trebuie să-i dau lui, atunci va trebui să găsesc o soluție, pentru că trebuie să-mi întrețin și familia”, a continuat Fenechiu.
Întrebat despre prejudiciul pe care îl are de recuperat statul, Fenechiu a declarat: ”Vedeți telefonul ăsta (n.r. – arătând telefonul său), să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele, și dumneavoastră spuneți că e scump, prost și vechi, logic îmi cereți banii înapoi, dar dacă îmi cereți banii, trebuie să-mi dați telefonul înapoi sau nu? Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi pentru că SISE (n.r. – SISE Electrica) le-a vândut, totul a fost un mare bluf și există o decizie a unei instanțe în acest sens, marea problemă este că în justiția din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: