Home / Administratie / Iată cum puteți strânge bani la buget, domnule primar Boroș!

Iată cum puteți strânge bani la buget, domnule primar Boroș!

Supraimpozitarea proprietarilor care lasă în paragină terenurile și imobilele ar fi o sursă de venit la bugetul anemic al Primăriei Bârlad, dar și o modalitate de sancționare a celor care își lasă proprietățile de izbeliște, urâțind aspectul orașului.

Astfel de terenuri și case date uitării până când găsesc vreun mușteriu care să le cumpere sunt cu zecile în Bârlad, destul de multe fiind situate pe strada principală. Astfel, lângă Pavilionul expozițional ”Marcel Guguianu”, unul dintre cele mai moderne spații expoziționale din țară, se află un teren viran invadat de bălării de doi metri. Primăria a cosit de câteva ori suprafața respectivă, deși nu era responsabilitatea municipalității, din dorința de a salva aspectul zonei ultracentrale.

Codul Fiscal permite supraimpozitarea acestor categorii de proprietari, dar nu obligă primăriile să o aplice. În consecință, nici actuala conducere a primăriei locale nu se simte obligată, chiar dacă maidanul năpădit de buruieni se află la doar 300 de metri de sediul primăriei și chiar dacă măsurile coercitive aplicate celor certați cu bunul simț ar aduce fonduri serioase la buget.

În țară sunt destui primari curajoși care nu au stat pe gânduri și, împreună cu consiliile locale, au decis majorarea impozitelor proprietarilor de terenuri lăsate de izbeliște. Primăria din Oradea, de exemplu, a aplicat încă din 2015 această măsură care a dus la schimbarea atitudinii proprietarilor de case și terenuri abandonate. Poliția Locală din Oradea a fost cea care a inventariat toate proprietățile părăsite.

De ce nu s-ar aplica și la Bârlad? Mereu a fost invocat gradul de sărăcie a populație, dar nu s-a luat în calcul și gradul de indolență. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: