Home / Administratie / Șuleteni de pretutindeni, poftiți la sărbătoarea cea mare!

Șuleteni de pretutindeni, poftiți la sărbătoarea cea mare!

de Simona MIHĂILĂ

De acum înainte, pentru toți cei ce s-au născut sau locuiesc în comuna Șuletea, data de 15 august va avea o dublă semnificație: este, ca pentru toți creștinii ortodocși, ziua în care prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, dar și ziua în care vor fi chemați în aceeași ”bătătură” să se sărbătorească și să se bucure de ei înșiși, de pământul pe care au văzut lumina zilei și care va dăinui în sufletul și în gândurile lor, indiferent către care zări depărtate i-a purtat viața.

Este ”Ziua Șuletenilor de Pretutindeni”, iar în acest an oamenii de aici o vor celebra pentru prima dată. Și nu oricum, ci cu voie bună, distracție și un spectacol de nu-l vor uita șuletenii cu una-cu două.

Formația ”Generic”, cea pe melodiile căreia generațiile din ’80 – ’90 rupeau ringurile de dans, Formația ”Criston” din Roșiești, Formația de dans popular ”Ciobănașul” din Șuletea, solistul Cristian Rizescu, dar și oaspeți din Republica Moldova, precum formațiile ”Millenium”, ”Folclorica Cimbrișor”, dar și Ansamblul de muzică și dans ”Cucoreni” sunt cei care vor încinge atmosfera și vor face din această zi una memorabilă.

De ce va fi de acum înainte ziua de 15 august ”a șuletenilor” și de ce a celor ”de pretutindeni” ne-a explicat chiar primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș: ”În anii din urmă, Ziua Comunei – 14 septembrie – a fost aleasă greșit de fostele autorități locale. Atunci este Ziua Crucii, zi de post negru, de rugăciune, de semerenie, de reculegere! Nu se poate să organizăm petreceri și să sfidăm la infinit această Sfântă Sărbătoare. Așa că, împreună și cu acordul consilierilor locali, am hotărât să căutam o altă zi pentru a ne veseli. Cum în luna august vin și majoritatea șuletenilor plecați la muncă în străinătate, ne-am gândit să organizăm <Ziua șuletenilor de pretutindeni> pe 15 august, de Sfânta Maria!”.

Nu se știe dacă această primă ediție va reuși să reunească chiar toate cele aproximativ 600 de suflete din Șuletea răspândite în lumea mare, dar primarul comunei speră din inimă să-i îmbrățișeze pe toți.

Așa că, împreună cu Centrul Cultural ”Virgil Caraivan” și Consiliul Local Șuletea, le dă întâlnire de Sfânta Marie Mare, de la orele 16.00, la Teatrul de Vară Șuletea.

În acest moment, pregătirile sunt în toi, autoritățile comunei lucrând intens la amenajarea unei platforme betonate de 900 de metri pătrați. Deoarece comuna nu are bani de tocmit firme de construcții și nici timp de organizat licitații, ”echipa” de muncitori a fost formată prin mijloace proprii. Și-au suflecat mânecile și s-au înarmat cu mistrii, lopeți, dreptare și găleți următorii: primarul Tamaș, viceprimarul comunei, polițiștii locali, omul de serviciu de la Căminul cultural și câțiva beneficiari de ajutor social mai destoinici.

Cine crede că frumoasa platformă betonată ce va ieși de pe mâinile lor va rămâne doar loc de dans la sărbători se înșală. Primarul Tamaș are gânduri mari: ”Acest spatiu îl vom folosi pentru tineri. Vom face un miniteren de sport, pentru fotbal, handbal, baschet, tenis. Cu nocturnă, evident. Anul viitor vom prinde bani în buget pentru a finaliza lucrările și a face totul ca la carte”.

Până atunci, revederi pline de dor, îmbrățișări, dans și veselie la Ziua Șuletilor de Pretutindeni, pe 15 august, de Sânta Mărie Mare!

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: