Google+
Home » Administratie » Ce au de făcut bârlădenii care vor să se aprovizioneze cu lemne pentru iarnă

Ce au de făcut bârlădenii care vor să se aprovizioneze cu lemne pentru iarnă

Bârlădenii care au nevoie de lemn de lucru sau lemne de foc le vor putea achiziționa de la Ocolul Silvic, prin intermediul Primăriei Bârlad. Acest lucru este posibil ca urmare a intrării în vigoare la 21 iulie anul curent a Legii 175 / 2017, privind unele măsuri pentru asigurarea necesarului de lemn provenit din fondul forestier proprietate publică a statului pentru populație și pentru consumul propriu al unităților finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat sau bugetul local, care nu desfășoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat.

Bârlădenii vor trebui să depună la registratura Primăriei Bârlad o cerere cu datele de identificare până pe 24 august, astfel încât, până pe 25 august, Primăria să centralizeze solicitările și să le transmită la Ocolul Silvic Bârlad.

La Bârlad mai există o singură grădiniță încălzită cu sobă pe lemne, dar materialul lemnos este asigurat de Primărie din ceea ce se recuperează în urma toaletării arborilor. Așadar, beneficiarii din Bârlad ai acestei noi reglementări vor fi doar cetățenii care au nevoie de lemn de foc sau de lemn de lucru, cu diametrul la capătul gros de maximum 24 de centimetri.

Atât materialul lemnos cât și lemnele de foc vor fi vândute direct, la prețurile reale ale pieței, în funcție de speciile arborilor”, ne-a declarat Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: