Google+
Home » Administratie » Iată destinația pe care autoritățile Bârladului au dat-o clădirii în care a funcționat Școala nr. 2

Iată destinația pe care autoritățile Bârladului au dat-o clădirii în care a funcționat Școala nr. 2

Vechiul sediu al Școlii nr. 2 „Vasile Pârvan” din Bârlad va avea, pentru următorii zece ani, o altă destinație decât cea de unitate de învățământ. Consilierii locali au aprobat acest lucru printr-un proiect de hotărâre.

O parte a imobilului din strada Republicii nr. 85, clădire de patrimoniu, va găzdui depozitul de carte pentru copii, dar și arhiva Spitalului de urgență „Elena Beldiman” Bârlad. De câteva luni, atât depozitul Bibliotecii pentru Copii, cât și o parte a arhivei spitalului au fost mutate în sediul vechii Școli nr. 2, din lipsă de spațiu, în ciuda faptului că acolo condițiile nu sunt tocmai propice depozitării cărților și documentelor. Arhiva spitalului a fost, timp de zeci de ani, depozitată în condiții de umiditate și igrasie, aceasta fiind distribuită în mai multe corpuri dezafectate din curtea spitalului, sau de la Secția Pediatrie. Regulile impun ca spitalul să păstreze timp de 30 de ani documente importante de arhivă, numai că, din lipsa spațiului, acestea au fost înghesuite în imobile insalubre, unele distrugându-se, altele fiind serios afectate.

Primăria va trebui să facă, în perioada imediat următoare, un proiect de reabilitare și igienizare a vechiului sediu al Școlii nr. 2, astfel încât să nu contravină reglementărilor impuse de Comisia Națională a Monumentelor Istorice. Imobilul are o vechime de peste 100 de ani și are o arhitectură specifică școlilor de secol XIX, a școlilor de tip „Spiru Haret”. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: