Home / Invatamant / Peste 710 de absolvenți de liceu din acest an s-au înscris la Agenția de Șomaj, urmând să primească 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an

Peste 710 de absolvenți de liceu din acest an s-au înscris la Agenția de Șomaj, urmând să primească 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an

Peste 710 de absolvenți de liceu din acest an, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert dintre cei care au absolvit 12 clase, s-au înscris la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Tinerii vor primi, dacă nu vor avea norocul să fie angajați, câte 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a luat în evidență 714 absolvenți de liceu ai promoției 2017, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din numărul celor care au terminat 12 clase. Cei mai mulți dintre absolvenți și-au depus actele la instituție în vederea obținerii unui ajutor de șomaj în luna iulie, după ce au susținut examenul de bacalaureat.

Absolvenții care s-au înregistrat în evidențele AJOFM Vaslui până la data de 25 iulie pot beneficia de indemnizație de șomaj. Aceasta se acordă pe o perioadă de șase luni și este în cuantum lunar fix de 250 lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referință”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Pe lângă ajutorul de șomaj, absolvenții de liceu pot beneficia gratuit de servicii de mediere, de informare și consiliere profesională personalizată sau de asistență și consultanță pentru începerea unei afaceri proprii, precum și de servicii gratuite de formare profesională, inclusiv contravaloarea costurilor cu abonamentele de transport în comun. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: