Google+
Home » Administratie » Zilele culturale ale municipiului Vaslui își saltă cortina. Iată surprizele pregătite de organizatori!

Zilele culturale ale municipiului Vaslui își saltă cortina. Iată surprizele pregătite de organizatori!

Încă nu s-au stins ecourile pe care le-a generat succesul Festivalului Internațional de Foclor „Hora din Străbuni” – manifestare pentru reusita careia autoritatile locale au depus eforturi sustinute – ca o alta mare sarbatoare este pregatita de Primăria municipiului Vaslui pentru vasluieni: Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui. Primarul Vasile Pavăl, alaturi de viceprimarii Daniel Neacsu si Dragos Cazacu si-au mobilizat in aceasta perioada echipa pentru ca editia 2017 a Zilelor Culturale sa fie o reusita.

Anul 2017 isi propune un maraton de manifestări cultural-artistice, sportive si de agrement, Vasluiul bucurându-se de trei zile de reală sărbătoare –13-15 august 2017. Copii și adulți, artiști, sportivi sau simpli spectatori, instituții publice sau private, cu toții sunt invitati să participe la manifestări, fiecare în parte având pregătite activități care sa îi reprezinte.

Vernisaje de expoziții și lansări de carte, concursuri sportive pe diverse discipline, festivități de celebrare a celor mai trainice cupluri, festivități de omagiere a celor mai emblematice personalități ale acestor locuri, recitaluri și concerte, spectacole artistice și de teatru pentru copii, toate aceste evenimente vor fi oferite publicului larg, conceperea unui program variat de activități venind să răspundă cerințelor diverse ale vasluienilor. Printre colaboratorii organizatorici implicați în derularea corespunzătoare și reușita tuturor evenimentelor propuse se numără Biblioteca Județeană “N.M. Spătarul ” Vaslui, Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui, Casa de Cultura “Constantin Tănase” Vaslui, Direcția Județeană pentru Tineret si Sport Vaslui, Palatul Copiilor “Constantin Didilescu” Vaslui, Asociatiile Culturale DOMISONG, PODUL INALT, MUZART, Soul Music Art, La izvorul tradițiilor, Cluburile Sportive LIGA DE EST, INTER SPORT, HC VASLUI, Asociatia SERGENTUL.

Anvergura deosebită a manifestărilor ediției 2017 a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui confirmă importanța pe care autoritățile locale o conferă valorilor acestei comunități, precum și necesitatea de a împlini așteptările vasluienilor, urmărind cu precădere crearea unei identități culturale distincte prin cinstirea și promovarea a tot ceea ce are mai bun și mai frumos orașul nostru. Desigur că cele mai așteptate momente ale Zilelor Culturale sunt concertele pe care Centrul Civic le va găzdui în fiecare noapte. 2017 propune nume sonore ale scenei naționale:

  • Duminică, 13 august 2017, programul artiștilor locali care va începe la ora 20.00 va fi continuat de un concert extraordinar IRIS & CRISTI MINCULESCU, FELICIA FILIP si VUNK

  • Luni, 14 august 2017, tinerii vasluieni vor prelua scena până la 21.45, ora la care artiștii lor preferati – RANDI si UDDI – le vor oferi un concert de neiutat, un spectacol complet de lumini, dans și muzica de cea mai bună calitate

  • Marți, 15 august 2017, într-o zi de mare sărbătoare creștină, recitalul Orchestrei “Rapsodia Vasluiului” și a invitaților săi va fi continuat de Concertul extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist “JUNII SIBIULUI”, peste 50 de artiști oferind un regal muzical (soliști: Mariana Anghel si Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Viorica Telcean, Nelu Albu).

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: