Home / Administratie / Demersuri pentru înființarea Casei Memoriale „Alexandru Ioan Cuza”

Demersuri pentru înființarea Casei Memoriale „Alexandru Ioan Cuza”

de Mihaela NICULESCU

Un demers mai vechi al iubitorilor de cultură din Bârlad, respectiv amenajarea Muzeului „Alexandru Ioan Cuza” în casa în care se presupune că s-a născut domnitorul Unirii, este iarăși în discuții la Primăria Bârlad.

Pentru a putea fi expertizat și reabilitat, imobilul va trebui să rămână gol. La această oră, în locuința cu pricina, situată în strada Alexandru Ioan Cuza 95 A, mai locuiește o singură familie. Aceasta a primit repartiție încă dinainte de 1989, iar în perioada următoare va trebui să fie mutată într-o altă locuință.

Pentru că la Bârlad există o reală criză de locuințe, conducerea municipiului a hotărât ca membrii familiei care încă locuiește în casa ce va deveni muzeu să fie transferați în imobilul din strada Gheorghe Doja, unde a funcționat până în 2010 Grădinița cu Program prelungit nr. 14. Aceasta a fost desființată ca urmare a restrângerii activității, din lipsă de copii.

Reprezentanții Primăriei speră ca lucrările de expertizare și reamenajare a casei în care a funcționat Grădinița nr. 14 să se finalizeze în câteva luni, pentru ca noii chiriași să beneficieze de un imobil sigur din punct de vedere al rezistenței construcției, care să asigure condiții optime de locuit.

De îndată ce imobilul din strada Al. I. Cuza va fi eliberat, autoritățile locale vor începe reabilitarea acestuia, astfel încât acesta să fie transformat în Casa Memorială „Alexandru Ioan Cuza”, în semn de respect pentru domnitorul Unirii, născut la Bârlad.

About Simona Vasile

x

Check Also

Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința extraordinară ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: