Google+
Home » Administratie » Legende ale muzicii, la Zilele Vasluiului

Legende ale muzicii, la Zilele Vasluiului

Cele trei zile de manifestari culturale care vor aduce vasluienilor momente de reala sarbatoare se vor finaliza prin concerte de exceptie cu artisti si genuri muzicale menite sa multumească toate categoriile de public. Trupe si solisti de renume la nivel national au inceput deja promovarea acestor concerte in mediul online:
Trupa VUNK: „Prieteni din Vaslui, ne vedem duminică de la ora 21″;
Cristi Minculescu & IRIS: „După mai bine de 7 ani, pe 13 august revenim la Vaslui!”;
Felicia Filip: „Pe 13 august vă invit la Vaslui! Voi urca pe scenă împreună cu Cristi Minculescu și cea mai îndrăgită trupă de rock din România: IRIS, în formulă completă!”.

Câteva detalii despre legendele care vor concerta la Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui va prezentam în rândurile ce urmează:

Cristi Minculescu & IRIS – Cristi Minculescu crede că a moștenit vocea de la mama sa care canta în cor la mănăstirea Bistrița, de lângă Râmnicu Vâlcea. Cristi și-a început cariera în 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb, alături de muzicieni precum chitaristul Gabi Nacu sau basistul Anton ­Hașiaș. Minculescu rămâne la Harap-Alb până în 1980, când Anton ­Hașiaș îl prezintă celor de la Iris, care aveau nevoie de un vocalist. Astăzi proiectul Cristi Minculescu & IRIS este unul dintre cele mai apreciate de romanii de pretutindeni, indiferent de vârstă sau gusturi muzicale.

FELICIA FILIP – și-a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze ”Concertul pentru vioară” de Max Bruch. I se spune ”Filipissima”, nume inspirat din titlul unei cronici ce i-a fost făcută după ce a prezentat „Traviata” la Opera din Limoges. Valoarea sa artistică a fost recunoscută, de-a lungul anilor, de public, dar și de specialiștii în muzică din numeroase țări în care a strălucit pe scene renumite.

VUNK – Timp de 14 ani, membrii formației – Victor, Alex, Nicu și Cornel – au activat sub numele de scenă Vank. „In universul VUNK vedeta esti tu!” – acesta este motto-ul trupei care ne asteapta duminica in numar cat mai mare la scena din Centrul Civic. Recunoasterea valorii lor la nivel national este dovedita de distinctiile obtinute de-a lungul timpului.

RANDI – a știut de mic că muzica este adevărata lui pasiune, studiind canto și pian încă din școala generală. A ajuns în atenția publicului începând cu 2005, odată cu formarea proiectului Morandi. Împreună cu Marius Moga, a creat hituri care le-au adus succesul atât în România, cât și în Europa. Succesul proiectului a fost fulgerător.

UDDI – UDDI (Dragos Udila) este un artist în plina ascensiune pe scena muzicala din România, care a reusit sa cucereasca topurile muzicale cu piese precum ”Ipotecat” (Delia Matache featuring Uddi), ‘Prietena ta’ (Randi feat. Uddi & Nadir), ‘Aseara ti-am luat basma’ sau ‘Vagabondul vietii mele’ feat. Randi. Nascut si crescut in Iasi, UDDI a simtit dintotdeauna ca muzica este o parte importanta din viata sa.

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului
Cea mai veche formație de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal, Junii Sibiului s-au născut în 1944, din inițiativa maestrului coregraf Ioan Macrea și s-au transformat din formație de amatori, la început bărbătească, apoi mixtă, într-o structura culturala profesionista recunoscuta la nivel international. Junii Sibiului au participat de-a lungul timpului la numeroase competiții și festivaluri folclorice, organizate în țară și străinătate, iar valoarea lor a fost recunoscută prin cele peste 100 de premii naționale și 60 de premii internaționale acordate ansamblului de jurii de specialitate. În repertoriul ansamblului se regăsesc jocurile populare din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea, din patrimoniul muzical-coregrafic european, toate prezentate în costume specifice.
Marti, pe 15 august 2017, JUNII SIBIULUI vor închide manifestarile culturale dedicate Zilelor Municipiului Vaslui printr-un concert extraordinar care va ramane mult timp in memoria publicului nostru.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: