Google+
Home » Social » Patru evenimente într-unul singur, la CARP Bârlad

Patru evenimente într-unul singur, la CARP Bârlad

Astăzi, de la ora 10.00, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad (CARP), ca, de altfel, toți bârlădenii, sunt invitați în sala de festivități a asociației, la un eveniment care cuprinde mai multe activități.

Având în vedere faptul că duminică, 13 august, se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Alexei Mateevici, unul dintre cei mai reprezentativi scriitori români din Basarabia, conducerea CARP s-a gândit să marcheze în avans Ziua Limbii Române, instituită pentru data de 31 august. Cea mai cunoscută poezie a lui Mateevici este „Limba noastră”, text care a devenit imnul de stat al Republicii Moldova. Este poezia pe care a scris-o la Mărășești, în tranșeele Primului Război Mondial. Despre viața și opera scriitorului patriot Alexei Mateevici vor vorbi profesorul Gruia Novac și Livia Andrei.

După acest moment comemorativ, vor fi lansate trei noi apariții editoriale. Teodora Zaldea va prezenta numărul 35 al revistei CARP „Viața noastră”, iar profesorul Gruia Novac va prezenta două suplimente ale revistei, tipărite tot cu sprijinul CARP Bârlad. Este vorba despre nr. 8 al revistei „Crypto”, revistă de careuri și enigmistică și despre revista „Rebus”, apărută la Editura „Sfera”, având ca tematică viața și creațiile pictorului Nicolae Tonitza, ambele suplimente avându-l ca autor pe binecunoscutul profesor Serghei Coloșenco. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: