Google+
Home » Social » Poftiți la ploaia de stele căzătoare!

Poftiți la ploaia de stele căzătoare!

Bârlădenii sunt invitați să admire unul dintre cele mai fascinante fenomene astronomice de peste an: ploaia de stele sau Perseidele.

Perseidele au perioada de activitate în intervalul 17 iulie 24 august, iar momentul maxim din anul acesta va fi în după-amiaza de 12 august 2017, ora 19.00

”Observatorul Astronomic și Astroclubul «Perseus» al Muzeului «Vasile Pârvan» vor organiza o noapte de observații astronomice în afara orașului Bârlad, Rezervația Bădeana, comuna Tutova, Județul Vaslui (circa 15 km sud de Bârlad). Cu această ocazie învităm și publicul să observe cerul împreună cu noi, în intervalul orar 20.30 și 04.00 dimineața”, a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul Muzeului “Vasile Pârvan” și coordonatorul Astroclubului “Perseus” Bârlad.

În cazul în care condițiile meteo nu vor permite observarea fenomenului astronomic, activitatea va fi anulată, a mai precizat Vîntdevară.

Denumirea Perseidelor, cunoscute popular drept ”ploaie de stele căzătoare” are ca sursă de inspirație, un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta cerească deplasânduse cu mare viteză, timp de câteva clipe, după care se stinge.

Muzeograful Ciprian Vîntdevară explică faptul că, în realitate, sunt fragmente de corpuri interplanetare de dimensiuni foarte mici, ce pătrund în atmosfera Pământului și ard în întregime prin frecarea cu aerul. Dacă corpul respectiv este suficient de mare, lasă o dâră luminoasă și chiar o explozie, ce poartă denumirea de bolid. (Simona MIHĂILĂ)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: