Home / Invatamant / 60 de elevi au fost instruiți de polițiștii de prevenire cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni

60 de elevi au fost instruiți de polițiștii de prevenire cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni

60 de elevi, din trei comune din județ, au fost instruiți, în tabăra de la Poiana Căprioarei, de către polițiștii de prevenire cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni.

Nu mai puțin de 60 de elevi, majoritatea din comuna Codăești, au fost instruiți, joi, de către polițiștii de prevenire despre modul cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni. Pe lângă cei 35 de liceeni membri ai unei Asociații ”Phoenix” Codăești, la acțiunea organizată în tabăra de la Poiana Căprioarei au participat și copii din comunele Pungești și Tăcuta, prinși într-un program social al primăriilor din cele două primării.

Activitatea este una de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, prin care transmitem mesajul polițiștilor vasluieni către copii să respecte recomandările acestora astfel încât să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni. Prevenirea delicvenței juvenile a victimizării minorilor reprezintă o prioritate a Poliției Române, motiv pentru care ne întâlnim frecvent cu elevii pentru a le insufla promovarea și respectarea legilor”, ne-a declarat comisar șef de poliție Ioan Macovei, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a Poliției Județene Vaslui.

Polițiștii IPJ Vaslui au îndrumat elevii să facă alegeri sănătoase în viață, la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Elevii au aflat și aspecte privind răspunderea penală a minorilor, rolul anturajului în viața unui tânăr și pericolele prin care pot trece în urma alegerilor făcute sub presiunea grupului de prieteni.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: