Google+
Home » Justitie » Individul care și-a uitat chiloții în casa unei femei peste care a intrat în miez de noapte are o explicație: nu e violator, ci hoț!

Individul care și-a uitat chiloții în casa unei femei peste care a intrat în miez de noapte are o explicație: nu e violator, ci hoț!

Individul care a intrat în casa Silviei Nechita, o femeie singură, de 65 de ani, din comuna Fruntișeni, a fost prins. Cel care a intrat forțând ușa bucătăriei de vară, după ce și-a lăsat afară chiloții și adidașii, este Mihai Costea, un consătean al femeii, în vârstă de 21 de ani.

Infractorul a declarat în fața polițiștilor că nu a intrat în casa femeii cu gândul de a o viola. După ce și-a făcut curaj cu puțin alcool, a vrut să fure din gospodăria ei. Când a ajuns în curtea femeii, pentru a nu fi identificat, i-a venit o idee genială (după părerea lui): și-a pus chiloții în cap. Sub formă de cagulă, chipurile. A făcut două găuri în dreptul ochilor, după care și-a tras înapoi pantalonii pe el, dar, din cauza stării de ebrietate în care se afla, și-a uitat „cagula” afară.

Hoțul este una dintre persoanele la care fiica Silviei Nechita s-a gândit imediat ce cumnata ei l-a descris în linii mari pe infractor, după ce l-a văzut sâmbătă noaptea fugind din curte. Tânărul locuiește la 300 de metri de casa în care a intrat prin efracție și este una dintre persoanele care a ajutat-o pe femeie la treburile gospodărești, la solicitarea fiului acesteia.

„Băiatul acesta, Mihai Costea, a lucrat la mama în curte, a hrănit animalele sau a făcut diferite treburi în curte. De fiecare dată l-a omenit, i-a dat un ban, de mâncare, și, drept răsplată, uitați ce a făcut! În doi ani, mama a pierdut un băiat, un nepot și soțul. A rămas singură și acum stă cu frica în sân ca nu cumva să fie jefuită și omorâtă. Vreau ca vinovatul să primească pedeapsa cea mai mare, pentru a fi învățătură de minte celor care se gândesc să facă la fel, iar în sat mai sunt multe femei singure care se tem că pot cădea victime unor astfel de indivizi.”, ne-a declarat fiica Silviei Nechita.

Infractorul de 21 de ani a mărturisit totul în fața polițiștilor, dar a negat vehement că ar fi vrut să o violeze pe femeie. Acesta a declarat că era foarte beat și că a distrus hainele femeii și le-a înnodat de plictiseală. Individul este singur, nu are prietenă și nici loc de muncă. Mai lucrează cu ziua în gospodării și, din când în când, la câmp. Ieri, a lucrat pe ogor deoarece nu s-a luat nicio măsură împotriva sa, nefiind finalizat dosarul de cercetare penală.

„În cursul zilei de miercuri, a fost identificat autorul tentativei de furt calificat, un tânăr de 21 de ani, din Fruntișeni. În cel mai scurt timp, dosarul va fi finalizat și urmează a fi înaintat cu propunere legală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Rămâne ca instanța să stabilească dacă infractorul va primi o pedeapsă privativă de libertate sau doar o amendă penală, având în vedere că nu este recidivist. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: