Home / Justitie / Polițiștii bârlădeni, păcăliți de un puști de 17 ani, autorul unor spargeri, pe care l-au alergat cu pistoalele la brâu timp de o oră, fără să-l prindă

Polițiștii bârlădeni, păcăliți de un puști de 17 ani, autorul unor spargeri, pe care l-au alergat cu pistoalele la brâu timp de o oră, fără să-l prindă

de Simona MIHĂILĂ

De-a hoții și vardiștii printre blocurile din centrul Bârladului, miercuri seară, când locuitorii blocurilor din zona Muzeului ”Vasile Pârvan” au avut ocazia de a viziona pe viu o urmărire întocmai ca în renumitul joc al copilăriei. Cu deosebirea că protagoniștii au fost hoți și vardiști adevărați, iar acțiunea a devenit una interactivă, în care a fost invitat să participe și publicul.

Nu este vorba de nicio glumă sau vreo exercițiu de simulare, ci de o misiune reală a polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale și de la Biroul de Ordine Publică Bârlad, care, finalmente, au avut de înfruntat și rușinea publică a unui eșec plenar.

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns, întrucât întreaga misiune s-a concentrat în jurul unui puști în vârstă de 17 ani, care locuiește în zona fostului ghetou al orașului și care este bănuit că ar fi autorul mai multor spargeri, printre care și aceea a unui apartament din zonă, operată nu mai devreme de săptămâna aceasta. Mai mult, individul face parte, se pare, dintr-o bandă specializată în furturi din locuințe și din magazine, iar pe numele lui a fost emis, cu puțin timp în urmă, și un mandat de aducere.

Se prea poate ca polițiștii să aibă de-a face cu un infractor mai isteț ca ei, întrucât nu reușesc să pună mâna pe el, în ciuda tuturor eforturilor făcute până acum. Cât de mari au fost eforturile Poliției Bârlad, nu cunoaștem, dar după episodul de miercuri seară ne putem face o părere.

Mai bine de o oră a durat urmărirea, timp în care puștiul a sărit garduri de beton înalte de doi metri, a trecut prin mâlul canalului deschis care

separă centrul Bârladului de cartierul Munteni, s-a ascuns pe după copaci, prin scări de bloc, pe alei. A străbătut câteva străduțe din Munteni. De câteva ori s-a întors în locul de unde a început urmărirea, adică în fostul ghetou al urbei, situat lângă Casa Sturdza. Desigur, pe tot acest traseu, un polițist a fost pe urmele sale, cu pistolul la brâu, iar alți doi polițiști, într-o mașină a Poliției Bârlad, căutau să-i taie calea infractorului. De fiecare dată, însă, i-au pierdut urma. Copiii care se jucau pe lângă blocuri în acele momente au urmărit cu sufletul la gură deznodământul acțiunii ”FBI-ului”, așa cum au botezat-o ad-hoc.

Agentul ”FBI”, cel cu pistolul la brâu, a făcut furori în special, în fața lor, a copiilor. Ei s-au simțit cei mai importanți din lume atunci când acesta i-a întrebat gâfâind: ”Pe unde a luat-o?”.

Indicațiile piticilor nu au fost, finalmente, de niciun ajutor. Puștiul de 17 ani a reușit să-i ducă de nas pe polițiști și să scape.

”Pe numele persoanei în cauză există un mandat de aducere. Colegul nostru, care se afla în zonă, a intenționat să pună în aplicare respectivul mandat și a pornit în urmărirea persoanei respective care, într-adevăr, s-a sustras. Nu a reușit să-l prindă!”, ne-a declarat Loredana David, din cadrul Biroului mass-media al IJP Vaslui.

Evident, misiunea echipajului nu ar fi eșuat dacă Poliția Bârlad ar fi luat în serios în acest demers. Chiar dacă polițistul care l-a urmărit a făcut ce i-a stat omenește în putință, unul singur este oricum mai puțin decât un echipaj serios care să înconjoare zona. Pentru că nu este o zonă oarecare, ci vorbim de cel mai mare cuib de infractori din Bârlad. Cel pentru eliminarea căruia tot ce-i lipsește Poliției Bârlad, Poliției locale, Primăriei Bârlad, Jandarmeriei, Inspectoratului Județean de Poliției Vaslui și chiar Prefecturii Vaslui este voința. Lipsa de implicare a acestor instituții, indiferența pe care o manifestă față de pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă zona din jurul fostului ghetou vor face să asistăm tot mai des la episoade ca acestea, în care până și forțele de ordine au devenit ținta bătăii de joc a puștilor răufăcători!

About Simona Vasile

3 comments

  1. Saaaau, putea să împuște țiganul și gata.

  2. daca acei politisti nu s-au descurcat de ce nu s-au chemat alte structuri ( jandarmerie , S.I.A.S. ) sau poate chiar politia locala si asa tot trec pe acolo noaptea cu masina burdujita de oameni si nu intreaba pe nimeni nimic nici chiar pe cei suspecti care stau pe bordurile din fata Casei Sturdza sau magazinului Zamora dupa 12 noaptea ! Oare chiar nu se poate prinde un pusti suspectat de atatea furturi , ce-om face oare dupa un suspect de crima ? Mai bine organizam o potera 🙂

    • Ha,ha,ha, asta-i capacitatea politiei din oras.Daca erau cu adevarat pentru combaterea infractionalitatii nu se ajungea aici,in plin centru orasului cuiburi infractionale.Ce se vede in actvitatea lor?Doar plimbari cu masina ,veseli in masina ,unii aroganti.Infractionalitatea se combate in teren printre oameni ,pe jos nu in birouri si ars combustibilul cu masina fara rost.

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: