Google+
Home » Social » Clubul Rotary Bârlad a făcut o donație de 12.000 de lei pentru copiii cu autism

Clubul Rotary Bârlad a făcut o donație de 12.000 de lei pentru copiii cu autism

de Mihaela NICULESCU

Fundația Cristi’s Outreach din Bârlad are, de câteva zile, o cameră senzorială dotată cu aparatură și obiecte de terapie de care vor beneficia toți cei 33 de copii cu autism asociației. Clubul Rotary Bârlad a făcut o donație de 12.000 de lei cu care a fost dotată camera senzorială.

Cele mai importante piese ale donației sunt o coloană cu bule de aer și lumini și un traseu (tobogan pe care se dau copiii după care se rostogolesc pe o saltea).

„Coloana cu bule de aer ajută la liniștirea și relaxarea copiilor și la dezvoltarea senzorialității lor la nivel vizual. Traseul ajută la dezvoltarea senzorialității la nivel motric. Copiii cu autism reacționează total diferit la anumiți stimuli iar dispozitivele achiziționate recent prin grija Clubului Rotary contribuie la reglarea senzorială și diminuarea tulburărilor de comportament precum hipo sau hipersensibilitate, auto și heteroagresivitate, dar ajută și la diminuarea deficitului de concentrare”, a declarat Nicoleta Ababei – Caravelea, președinta Fundației Cristi’s Outreach Bârlad.

Demersul pentru asigurarea unei dotări corespunzătoare pentru camera senzorială a început încă de anul trecut, în mandatul Lilianei Filip, pe atunci președintă a Clubului Rotary Bârlad. Membrii Rotary s-au mobilizat și au strâns suma necesară pentru această investiție și au promis că vor continua să sponsorizeze dotarea acestei camere și cu alte dispozitive și obiecte de care mai are nevoie.

La inaugurarea camerei senzoriale au fost prezenți Valeriu Popa, președintele Clubului Rotary Bârlad, Ștefan Păiș, Liliana Filip și Gigel Nechifor, membri activi ai Clubului Rotary Bârlad. Alături de Nicoleta Ababei – Caravelea, președinta Cristi’s Outreach Bârlad, a participat și Iulia Jora, psiholog în cadrul acestei fundații.

Fundația Cristi’s Outreach Bârlad s-a înființat în anul 2001, când nu avea niciun sediu, iar specialiștii terapiei ABA mergeau din două în două ore la domiciliul copiilor. Ulterior, asociația a funcționat în clădirea Spitalului de Copii, apoi în incinta Complexului de Servicii Comunitare nr. 1, iar de trei ani își desfășoară activitatea la etajul I al Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: