Google+
Home » Politic » Comunicat de presă PNL: ”Guvernarea PSD-ALDE distruge România”

Comunicat de presă PNL: ”Guvernarea PSD-ALDE distruge România”

Avem o guvernare dezastruoasă. România are o fereastră de oportunitate care este generată de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, de evoluțiile politice și economice din jur, care nu știm cât va dura. Această fereastră poate să genereze o creștere economică favorabilă României.

Din păcate, avem un Guvern care nu știe astăzi ce face mâine, un guvern care nu mai are nicio legătură cu promisiunile din campania electorală.

PNL a reacționat imediat la modificările programului de guvernare, la măsurile aberante menite să distrugă mediul de afaceri și economia României. Impozitul pe cifra de afaceri, naționalizarea fondurilor private de pensii sau cont separat pe TVA, sunt măsuri care riscă să lase fără locuri de muncă jumătate de milion de români.

PSD-ALDE își imaginează că românii pot fi păcăliți, că sunt niște naivi. Promisiunile lor electorale presupuneau 12% creștere economică pe an pentru a le pune în aplicare, ceea ce este nerealizabil. Au mințit în campanie, pentru a câștiga alegerile și pentru a-și atinge interesele. Se vede clar că în primele 6 luni de zile colectările sunt mai mici decât planificarea, iar deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 6,3 miliarde de lei.

Din păcate soluțiile guvernului PSD-ALDE sunt de a crește povara fiscală asupra populației și a celor din mediul privat în loc să scadă cheltuielile bugetare clientelare.

În prima jumătate de an, scumpirile la energie electrică au fost de minim 8% la populație în timp ce la agenții economici au ajuns și la 30% în unele cazuri. Există premisele ca în a doua jumătate a acestui an aceste scumpiri la electricitate să fie mai mari decât în prima jumătate de an.

Majorarea accizelor pentru benzină și motorină cu aproximativ 10 % față de pretul actual al carburanților, va determina scumpiri în lanț a tuturor produselor alimentare, nealimentare și a serviciilor, iar cetățeanul de rând va constata că de fapt scoate din buzunar mai mulți bani decât eventualele majorări de pensii sau salarii.

Toate aceste măsuri împotriva mediului de afaceri și toate aceste majorări de taxe, nu erau explicate de Dragnea la televizor în campania electorală și arată încă odată faptul că PSD-ALDE a câștigat alegerile prin minciună și nu trebuie să mai guverneze țara.

Departamentul de Comunicare, PNL Vaslui

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: