Google+
Home » Administratie » Un elev originar din Bârlad, ”Primar pentru o zi” la Vaslui

Un elev originar din Bârlad, ”Primar pentru o zi” la Vaslui

Un adolescent din municipiul Bârlad, elev al Liceului cu Program Sportiv, a fost câștigătorul concursului ”Primar pentru o zi” organizat, anual de autoritățile locale, impresionând juriul cu un filmuleț despre o serie dintre obiectivele administrative, și nu numai, din municipiul reședință. Cei doi ”viceprimari” aleși au fost de la Liceul Mihail ”Kogălniceanu” și Colegiul ”Anghel Rugină”, toți trei participând, alături de primarul Vasile Pavăl și viceprimarul Daniel Neacșu, la diverse activități cotidiene ale autorităților locale.

Cea de-a doua zi a serbărilor culturale ale municipiului Vaslui a concis și cu desemnarea câștigătorilor concursului anual ”Primar pentru o zi”. După mai multe luni, în care fiecare din cele șase licee vasluiene și-au ales reprezentantul din rândul liceenilor în baza unor teste, reprezentanții Primăriei Vaslui l-au desemnat câștigător al proiectului pe Alexandru Denis Cucu, elev în clasa a XI-a, secția handbal, la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, care a prezentat un filmuleț despre o serie dintre obiectivele administrative, și nu numai, din municipiul reședință. Cele două posturi de ”viceprimari” au fost ocupate de Virgil Geani Șopron, în vârstă de 16 ani și elev la Liceul ”Mihail Kogălniceanu, și Andreea Roiu, absolventă a Colegiului ”Anghel Rugină” și proaspăt admisă la Facultatea de Asistență Socială Iași.

Pe parcursul zilei în care ”au condus” Primăria Vaslui, cei trei adolescenți au avut ocazia să vadă cum este să iei unele decizii importante la nivel de autoritate locală. Astfel, ei au participat, alături de primarul Vasile Pavăl și viceprimarul Daniel Neacșu, la o serie de acțiuni din cadrul ”Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui”, asistând inclusiv la spectacolul oferit de Randi pe scena din Piața Civică.

Cei pe care îi vedeți astăzi aici sunt elevi cu o conduită bună și cu rezultate remarcabile la învățătură. Ne dorim ca, pe viitor, să putem să-i aducem pe toți câștigătorii proiectelor anterioare să vedem pe unde se află și ce au realizat în viață”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

La finalul conferinței de presă în care au fost prezentați, ”primarul pentru o zi” și cei doi ”viceprimari” au primit diplome, precum și câte un plic cu ”indemnizația” pentru ziua muncită la primărie. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: