Google+
Home » Administratie » Bani pentru copiii de nota 10 ai județului Vaslui! Iată lista performerilor și valoarea stimulentelor financiare acordate de guvernanți

Bani pentru copiii de nota 10 ai județului Vaslui! Iată lista performerilor și valoarea stimulentelor financiare acordate de guvernanți

Absolvenții de studii gimnaziale și liceale care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.

Ana Maria Nanu și Dragos Sârbu

La nivelul județului Vaslui, 13 absolvenți de gimnaziu și de liceu vor fi premiați de Ministerul Educației Naționale pentru rezultatele de la cele două examene naționale din acest an. Astfel, cȃte 1.000 de lei vor primi: Tudor Ciobotariu, de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Elena Gavrilă, de la Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui, Crina Iancu și Cosmin Daniel Lupu, ambii de la Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, Andrei Iordan de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Mihaela Oana Iurașcu, de la Școala ”Alexandra Nechita” Vaslui, Diana Teodora Panainte, de la Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui, Răzvan Andrei Perial, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Dragoș Sârbu și Ana Maria Nanu de la Școala ”George Tutoveanu” (Școala nr. 11) Bârlad.

Malina Chelaru

În ceea ce ȋi privește pe liceenii de 10 din județ, Mălina Chelaru, de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Gabriel Cozma, de la Colegiul ”Anghel Rugină” Vaslui și Ana Maria Polcovnicu de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, aceștia vor primi fiecare cȃte 3000 de lei.

Copiii merituoși ai județului se numără printre cei 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Națională cu media 10 vor primi stimulente financiare de la Guvern, la nivel național.

Tinerii fac parte din categoria elevilor cu potențial deosebit, iar susținerea lor și a tuturor celor capabili de performanțe școlare înalte este unul dintre obiectivele politicilor educaționale promovate de actualul Executiv, în Programul de Guvernare 2017 – 2020. Capitolul ʺPolitici în domeniul educațieiʺ prevede măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței, adresate elevilor cu potențial deosebit. (Mara GRIGORIU)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: