Google+
Home » Justitie » Tic-tac tic-tac pentru Episcopul Corneliu

Tic-tac tic-tac pentru Episcopul Corneliu

Episcopul Corneliu va afla mâine dacă va mai conduce preoții din județ. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române va analiza scandalul în care este acuzat de homosexualitate. Totul a pornit de la un filmuleț în care episcopul de Huși ar apărea în ipoteze intime alături de un fost elev al seminarului, în prezent preot în județul nostru.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) va discuta, vineri, ”situația critică din Episcopia Hușilor, ca urmare a unor acuzații aduse preasfințitului părinte Corneliu Bârlădeanu, precum și unor clerici din această eparhie”. Însă, până atunci, astăzi va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut și Regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum și la cercetarea și judecarea acestora.
”Vor fi analizate, în vederea aprobării, și unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activității clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeași zi, în cadrul ședinței Sfântului Sinod, vor fi desemnați membrii și supleanții Consistoriilor arhierești care vor cerceta și judeca în primă și ultimă instanță cazurile de abatere de la morala și disciplina Bisericii”, anunță Patriarhia.

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot. În urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei și Bucovinei i-a solicitat episcopului de Huși să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, ”până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect”.

Totul a pornit de la un denunț făcut la DNA chiar de episcopul Corneliu, care a reclamat că este șantajat de către trei preoți din județ cu acel filmuleț, care vor bani și funcții în schimbul păstrării tăcerii. În urma anchetei, procurorii anticorupție i-a reținut, în urmă cu două luni, pe cei trei preoți, ulterior aceștia fiind plasați în arest la domiciliu de către instanță. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: