Google+
Home » Invatamant » Emoții pentru aproape 800 de vasluieni care intră astăzi în Bacalaureatul de toamnă

Emoții pentru aproape 800 de vasluieni care intră astăzi în Bacalaureatul de toamnă

Astăzi, 762 de vasluieni intră în febra sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cei mai mulți dintre ei fiind elevi care nu au reușit să obțină notă de trecere în vară. Sunt însă și tineri care nu au promovat bacalaureatul în anii trecuți.

Probele sesiunii de toamnă se desfășoară după următorul calendar:

– 21 august – proba scrisă la Limba și literatura română;

– 22 august – proba scrisă la Limba și literatura maternă;

– 23 august – proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului;

– 24 august – proba scrisă la Proba la alegere a profilului și specializării

– 25,28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

– 28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;

– 29 – 30 august – evaluarea competențelor digitale;

– 30 – 31 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;

Primele rezultate vor fi publicate pe 1 septembrie, iar candidații vor putea să depună contestații în seara aceleiași zile, urmând ca rezultatele contestațiilor să fie afișate pe 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

 

Cine este prins copiind nu mai are voie să susțină Bac-ul în următoarele două sesiuni

Candidații care fraudează sau încearcă să fraudeze examenul vor fi eliminați și nu vor mai putea participa la probele următoare, “fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale”, după cum se arată în ordinul de ministru. În plus, ei nu vor mai avea dreptul să mai participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Sălile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere audio-video. Totodată, elevii nu vor avea voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete, iar cei care refuză să lase aceste obiecte în sala de depozitare nu vor fi primiți în examen. De asemenea, se interzice candidaților să aibă asupra lor, ori în băncile în care sunt așezați în sala de examen, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ori care permite conectarea la internet/rețelele de socializare. (Paul ALEXA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: