Home / Administratie / Splendide peisaje bârlădene! Când nesimțirea cetățenilor face casă bună cu dezinteresul aleșilor locali!

Splendide peisaje bârlădene! Când nesimțirea cetățenilor face casă bună cu dezinteresul aleșilor locali!

de Simona MIHĂILĂ

Mormane de gunoaie, saci de moloz, animale moarte, bălegar. Priveliștea se desfășoară ochilor într-un cartier din Bârlad. Nici nu contează cum se numește acest cartier, căci nu e singurul năpădit de gunoaie. Oamenii lipsiți de bun-simț sunt autorii mizeriei, e clar. Oameni pierduți, care nu-și doresc să trăiască în curățenie și care își bat joc de cei din jurul lor. A-i îndrepta cu vorba bună e imposibil.

Dar unde sunt autoritățile? Unde este Poliția locală, Primăria Bârlad, unde este Compania de Utilități Publice? Unde sunt consilierii locali ai Bârladului? 21 la număr! Unde sunt toate aceste structuri, această armată de oameni care nu face muncă voluntară, ci este plătită generos, regulat și la timp ca să pună în aplicare legea?!

Nu-i destul că suntem nevoiți să trăim într-un oraș în care sute de străzi arată ca în urmă cu 200 de ani, pline de noroi, neasfaltate, fără rețele de canalizare menajeră și pluvială? Nu e destul că spațiile dintre blocuri arată ca după război, cu alei sparte, nemăturate, maidane năpădite de buruieni, garduri rupte, cotețe și magazii, animale fără stăpân, excremente la colțuri de bloc, fațade căzute, șobolani mișunând prin tufișuri?

Trebuie să acceptăm la nesfârșit nepăsarea autorităților și refuzul lor clar de a pune în aplicare legile care pedepsesc nesimțirea? Pentru că legi există, sunt prevăzute amenzi serioase pentru toate câte ne fac viața de coșmar. Sunt în mâna aleșilor locali. E treaba lor să se organizeze și să conceapă strategii care să ne aducă civilizație și confort.

Nu aveți nevoie de fonduri europene, nici de proiecte costisitoare ca să-i amendați pe cei care încalcă legea, domnule primar Dumitru Boroș! Nu aveți nevoie nici măcar de bani de la bugetul local. Tot ce vă trebuie e spirit gospodăresc și dorința de a vedea orașul curat! Când veți înțelege că măsurile aplicate în țările civilizate, unde a arunca un ambalaj pe stradă echivalează cu o amendă usturătoare, abia atunci vom avea orașul pe care ni-l dorim. A cheltui la nesfârșit banul public pentru a strânge în urma nesimțiților, nu doar că nu rezolvă problema curățeniei la Bârlad, dar încurajează indolența și dau nas neisprăviților. Ați câștigat Primăria Bârlad spunându-le oamenilor că aveți idei, domnule primar. E timpul să le scoateți din joben!

About Simona Vasile

2 comments

  1. Dna Simona credeti ca nu se iau masuri impotriva celor certati cu bunul simt ,dar pina cand nu se umbla la mentalitatea romanului nu se face mai nimic,,,dragoste cu sila”.Suntem exact ca la tara pe timpul comunistilor cand se circula cu caruta pentru ca nu avem hotarari clare si precise .

    • Pai sincer nu prea sa iau..Daca mergi si in gradina publica pe alei mai ferite te impiedici la tot pasul de sticle,ambalaje si prezervative folosite

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: