Google+
Home » Administratie » Categoriile de elevi care-și pot deconta integral abonamentele rutiere

Categoriile de elevi care-și pot deconta integral abonamentele rutiere

Elevii vasluieni care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor de transport rutier. Firmele de transport sunt obligate să respecte anumite tarife maxime la stabilirea prețurilor unor astfel de abonamente, iar un act normativ pus recent în dezbatere stabilește că acestea vor avea și de la 1 septembrie aceleași valori ca până acum.

Dacă fac naveta pentru a merge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri, elevii pot să ceară decontarea în întregime a abonamentelor de transport rutier, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 69/2016.

Încă de anul trecut, Executivul a prevăzut și o plafonare a tarifelor pe care transportatorii pot să le practice pentru aceste abonamente. Prevederile se regăsesc în Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele impuse sunt valabile doar până la 1 septembrie 2017. Ca să împiedice expirarea acestora, Ministerul Educației Naționale a pus recent în dezbatere un proiect care stabilește că tarifele maxime se vor aplica până la 1 septembrie 2019.

În prezent, nu mai există plafonări în ceea ce privește decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta. Atâta timp cât vorbim de distanțe de până la 50 de kilometri, aceștia pot deconta integral abonamentele rutiere pentru a merge la școală.

În ceea ce-i privește pe transportatori, tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial. (G.P)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: