Google+
Home » Administratie » Spitalul Județean de Urgență Vaslui va fi extins cu fonduri europene

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va fi extins cu fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din județ, va fi extinsă în cadrul Programului Operațional Regional, cu finanțare europeană.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, urmează să fie construită o clădire nouă, care va funcționa pe lângă compartimentul deja existent.

”Momentan, contractul pentru studiul de fezabilitate se află în derulare. Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, la care va participa cu o diferență de bani și Consiliul Județean, astfel încât să construim o clădire nouă, care nu o va exclude pe cea deja existentă”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Noua clădire va asigura un confort sporit pentru pacienți, preluare mai facilă a bolnavilor, spații de așteptare conforme pentru aparținători și circuite funcționale îmbunătățite.

În paralel cu extinderea UPU, va fi amenajat și un spațiu pentru spitalizare de zi.

”Potrivit legii, spațiile pentru spitalizarea de zi trebuie să fie situate la parterul spitalelor, dar cum nu avem loc suficient, acest tip de spitalizare se face pe secții. De aceea, am gândit un proiect privind amenajarea unei clădiri speciale care să aibă ca destinație tratarea pacienților care beneficiază de internare de zi”, a mai spus Ana Rinder.

Proiectul, cu o valoare estimată de 3,1 milioane de lei, va fi finanțat de Consiliul Județean și va presupune construcția unui pavilion nou, situat între UPU și birourile administrative ale spitalului, în care se va face spitalizarea de zi. (G.P.)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: