Google+
Home » Sanatate » Conducerea Spitalului “Beldiman”, preocupată să se încadreze în termenul de conformare impus de DSP, care expiră pe 30 septembrie

Conducerea Spitalului “Beldiman”, preocupată să se încadreze în termenul de conformare impus de DSP, care expiră pe 30 septembrie

de Mihaela NICULESCU

Agitație mare, zilele acestea, în Spitalul “Elena Beldiman” din Bârlad. Mai este puțin până pe 30 septembrie, termenul până la care va trebui realizat planul de conformare întocmit de Direcția de Sănătate Publică (DSP) în legătură cu structurarea numărului de paturi, dar și cu amenajarea unui compartiment distinct pentru spitalizarea de zi. Toate documentele solicitate de DSP trebuie înaintate în cel mai scurt timp, iar conducerea spitalului, precum și șefii unor secții din spital, sunt pe baricade.

Din cele 811 paturi, 764 în regim de internare continuă și 47 în regim de spitalizare de zi, vor fi reduse 83 de paturi din categoria spitalizării permanente. Cele mai multe vor fi reduse în secțiile Medicală, ORL și Oftalmologie.

“Reducerea numărului de paturi este făcută cu scopul eficientizării activității unor secții. Reducerea celor 83 de paturi atrage cu sine și reducerea numărului de cadre medicale din secțiile unde se va umbla la numărul de paturi. Asta nu înseamnă că cele câteva cadre medicale vor fi disponibilizate, ci vor fi redistribuite în alte secții, acolo unde există deja deficit de personal”, ne-a declarat Daniela Borș, managerul Spitalului Elena Beldiman.

Tot până la sfârșitul acestei luni vor trebui finalizate lucrările de amenajare a compartimentelor pentru spitalizarea de zi. Cu excepția pavilionului central al spitalului, unde vor fi construite spații noi, în locul birourilor TESA, în care vor fi amplasate 19 paturi pentru spitalizarea de zi, vor fi construite spații speciale pentru același tip de spitalizare și în celelalte pavilioane ale spitalului astfel încât, la 30 septembrie, Spitalul Elena Beldiman să aibă 42 de paturi pentru spitalizarea de zi în saloane amenajate corespunzător, conform normelor sanitare.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: