Google+
Home » Administratie » Bâlciul din Bârlad, locul ideal pentru evaziune fiscală. 5 lei pentru 3 minute și niciun bon fiscal!

Bâlciul din Bârlad, locul ideal pentru evaziune fiscală. 5 lei pentru 3 minute și niciun bon fiscal!

de Mihaela NICULESCU

Anul acesta, proprietarii parcului de distracții amplasat în bâlciul din Bârlad au dat lovitura. Dacă ceilalți comercianți, cu mici excepții, au avut profituri nesemnificative sau chiar au ieșit în pierdere, cei care au venit cu mijloace de distracții la bâlci au încasat peste așteptări, ajutați fiind și de vremea bună care nu le-a mai stricat ploile. De fapt, nu i-au deranjat nici reprezentanții ANAF, care nu au fost prezenți în iarmarocul de Sf. Ioan din Bârlad.

“Administrația Finanțelor Publice Vaslui nu a avut niciun reprezentant în bâlci, întrucât într-un astfel de spațiu se fac controale inopinate, controale care cad în atribuțiile Direcției Anti-Frauda Suceava. Angajații noștri nu au posibilitatea legală de a face astfel de controale”, ne-a declarat Nelu Sava, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui.

Este adevărat că în bâlci au fost prezenți reprezentanți ai Protecției Consumatorului, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și ai Poliției Locale, dar nicicunul de la ANAF, ceea ce le-a dat apă la moară proprietarilor de carusele, căluți, trenulețe și mașinuțe. La un moment dat, ghișeele la care ar fi trebuit să fie vândute biletele erau de prisos, de vreme ce posesorii mijloacelor de distracții își racolau clienții în drum, luându-le banii și dându-le fisele, dar niciun fel de bon.

O tură cu parașuta timp de 3 minute costa 3 lei pentru copii sau 5 lei pentru adulți Cinci minute de învârtit cu căluțul, 3 lei, iar patru minute de dat cu mașinuțele, 10 lei. Dorința de distracție a copiilor și a adulților, dar și nepăsarea și naivitatea acestora din urmă, au umplut buzunarele proprietarilor de mijloace de distracție veniți la bâlciul din Bârlad.

Asaltați de clienți și de bucuria de a încasa într-un timp record sume uriașe, unii proprietari ai acestor mijloace de distracție își numărau în fața clienților banii, minunându-se și ei de încasările făcute.

Pe lângă sumele obținute în mare parte în mod fraudulos de unii comercianți, păstrând proporțiile, sumele încasate de Direcția Pieței, organizatoarea bâlciului, sunt mici, dar ceva mai mari decât anul trecut.

Până ieri, din datele procesate, a rezultat că sumele încasate din chiriile percepute comercianților în bâlci sunt de 290.000 de lei, cu 50.000 mai mari decât cele încasate anul trecut. Au fost ocupate toate cele 490 de locuri disponibile, de către 250 de comercianți, având în vedere că unii au închiriat mai multe spații. Nu este de competența noastră să verificăm legalitatea desfășurării actului comercial, ci a altor organe cu atribuții în acest sens, dar voi face verificări pentru a afla dacă cei care nu au dat bonuri prin casele de marcat se înscriu în categoria de impozitare a venitului la normă sau dacă au făcut evaziune fiscală în vreme ce ei ar fi trebuit să plătească impozit la venitul normal.”, ne-a declarat Iulian Bîca, directorul executiv al Direcției Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din Bârlad.

Comments

comments

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Balciul a fost organizat de primarie!! deci BOROS STIE!!!!!!! tine cu hotii !

  2. toti sunteti niste hoti

%d blogeri au apreciat: