Google+
Home » Social » Șase persoane din Bârlad, internate de urgență după ce ar fi mâncat prăjituri la Cofetăria ”Berlin”

Șase persoane din Bârlad, internate de urgență după ce ar fi mâncat prăjituri la Cofetăria ”Berlin”

de Mihaela NICULESCU

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a declanșat o anchetă epidemologică după ce medicii pediatri și infecționiști de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad au raportat existența a șase cazuri de infecție alimentară, în urma consumului de prăjituri de la Cofetăria ”Berlin”, după cum au afirmat pacienții la internare.

Cei șase au fost internați în week-end, ei prezentând simptome de gastroenterocolită acută. În cursul zilei de astăzi, alte două persoane au fost internate cu același diagnostic, dar deocamdată, în cazul lor nu se știe sursa îmbolnăvirii.

”Din 26 august și până ieri au fost internate în secția Pediatrie patru copii, iar la Secția de Boli Infecțioase patru adulți diagnosticați cu gastroenterocolită acută. Trei proveneau dintr-o familie, doi dintr-o altă familie, iar ceilalți trei erau cazuri singulare. În urma raportării făcute de medici la DSP, aceasta a declanșat o anchetă, fiind de fapt un atentat la sănătatea publică”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Beldiman”.

Ancheta epidemiologică a fost demarată strict după declarațiile pacienților care au consumate eclere la cofetăria respectivă. Dacă vor apărea cazuri cazuri noi care nu au legătură cu această sursă declarată de infectare, acestea vor fi analizate separat.

“DSP Vaslui a demarat imediat o anchetă epidemiologică, s-a luat legătura cu reprezentanții cofetăriei respective, s-au preluat probe, vor fi făcute analize de laborator și sperăm ca spre finalul săptămânii să aflăm dacă e vorba de nerespectarea igienei personalului angajat sau dacă produsele folosite în prepararea eclerelor au fost infectate “, ne-a declarat Mihaela Vlada, director DSP Vaslui.

Produsele mâncate la bâlci, sursa îmbolnăvirii a mai multor bârlădeni

Este posibil ca mai mulți bârlădeni să ajungă în următoarea perioadă la spital cu toxiinfecție alimentară, întrucât redacției noastre s-au adresat deja câțiva nemulțumiți de calitate produselor consumate în bâlciul din Bârlad. Un bârlădean a declarat că a făcut enterocolită după ce a consumat Kurtos Kalacs produs și vândut în bâlciul din Bârlad. Alți bârlădeni au suspicionat înghețata de la dozatorul din bâlci că ar fi cauza durerilor abdominale pe care le-au constatat după ce au consumat acest produs.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: