Home / Administratie / Comunicat de presă – Nelu Tătaru (PNL): “PSD-ul și-a asumat pe deplin rolul de stăpân discreționar al județului și se comportă ca atare”

Comunicat de presă – Nelu Tătaru (PNL): “PSD-ul și-a asumat pe deplin rolul de stăpân discreționar al județului și se comportă ca atare”

Modul în care s-au desfășurat cele mai recente ședințe ale Consiliilor Locale Bârlad și Huși, dar și cea din cadrul Consiliului Județean vine să dovedească faptul că PSD-ul și-a asumat pe deplin rolul de stăpân discreționar al județului și se comportă ca atare. Acum se vede adevăratul motiv pentru care veselia social-democrată a fost așa de mare, când au văzut că electoratul i-a mai votat încă un mandat, în 2016: au pus mâna pe administrațiile publice locale, și-au reglat majoritățile, iar acum nici nu mai vor să explice cum risipesc milioane de lei ale săracului buget vasluian. Luăm de exemplu ceea ce s-a petrecut în ședința CJ Vaslui, în care consilierii liberali, pe bună dreptate, au întrebat cât costă, de fapt, modernizarea Casei Armatei din Vaslui, de vreme ce prețul se mărește de la o ședință la alta, ba 11 milioane de lei, ba 14 milioane de lei, ba, nefiind de ajuns, ar mai fi de scurs din banii publici alte 8 milioane de lei. La întrebările pertinente ale consilierilor PNL, vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a răspuns cu obrăznicie, mizând pe majoritatea care conferă PSD-ului posibilitatea de a fura liniștit. Domnul Dumitru Buzatu, acest cerber al pesediștilor vasluieni, rămâne regizor de bază în toată batjocura pe bani publici, săvârșită în această perioadă. Nu dă nicio explicație, transparența decizională a ajuns o opțiune, iar firmele de casă și prietenii partidului înfloresc.

L-aș întreba public pe domnul Dumitru Buzatu dacă îi place ceea ce se întâmplă în CLM Bârlad? Am înțeles că dânsul s-a declarat a fi “un taliban”, dar chiar și așa, cu asemenea auto-etichetări sfidătoare și de prost gust, nu crede că, din postura de președinte de județ, ar fi cazul să respecte și legea? Mihai Bozianu îndeplinea toate condițiile pentru a deveni consilier municipal în CLM Bârlad, însă o directivă de partid stupidă, a făcut ca această formalitate să nu poată fi îndeplinită. Fără nicio explicație, măcar! Soldăței disciplinați, cei 10 consilieri bârlădeni din PSD au executat “abținerea” și au tăcut. Tăcerea lor derivă din neputință. Să fi explicat, măcar, de ce calcă legea în picioare, lăsând de izbeliște orice minimă conștiință față de electoratul care a votat și PNL, nu doar “balaurul roșu”. Vom vedea în instanță, cum se vor clarifica aceste lucruri, pentru ca, domnul Buzatu și domnii consilieri PSD de la Bârlad, trebuie să știe că mai există Justiție în această țară. Nu este totul doar o debandadă pesedistă.

Și dacă tot a venit vorba despre soldăței disciplinați, putem vorbi și despre consilierii PSD de la Huși. E de notorietate ceea ce s-a întâmplat pe 24 august, când primarul Ioan Ciupilan, proptit într-o majoritate PSD-PMP, s-a gândit să facă ceea ce știe cel mai bine: circ! Consilierii liberali din CL Huși au vrut, printr-o atitudine publică, să atragă atenția asupra unui comportament abuziv al primarului. Domnul Ciupilan nu dă la timp materialele de ședință, pune pe ordinea de zi, cu câteva minute înainte de începerea dezbaterilor, proiecte suspecte și nu respectă decizia CL de a desfășura ședința ordinară în ultima zi de joi a fiecărei luni. Consilierii liberali au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra acestor fapte, clare și pe deplin doveditoare, anunțând că, tocmai din aceste motive, refuză să participe la următoarea ședință. Drept urmare, în loc să trateze cu seriozitate o atitudine democratică a unor consilieri, nemulțumiți de modul în care primarul acționează, s-a apucat de făcut circ și scamatorii, specifice domniei sale. Cu replici ca pe maidan, cu argouri care nu fac cinste unui primar de municipiu, domnul Ciupilan s-a crezut “deștept” și stăpân pe Consiliu și pe urbe. Din păcate, aici trebuie să subliniez atitudinea jenantă a consilierilor PSD din CL Huși. În marea majoritate sunt oameni cu pregătire, cu un anumit statut public, dar care tac precum melcii și nimic nu sunt în stare să spună în ședințe. Dovada acestui aspect este reprezentată de procesele verbale ale ședințelor de Consiliu. Deși ar putea să susțină fiecare un punct de vedere – cu siguranță, mai de bun-simț decât al primarului Ciupilan, tac mâlc, acceptând să devină niște “ridicători de mâini”, fără niciun fel de atitudine proprie.

Toate aceste lucruri arată că PSD-ul lui Dumitru Buzatu a pus mâna pe județ și face exact ceea ce poftește. Vasluienii însă trebuie să știe că noi, liberalii – consilieri locali, județeni și toți cei care activăm în PNL Vaslui, vom face tot ce ne stă în putință să nu-i lăsăm de capul lor pe pesediști. Vom acționa însă, respectând legea și folosind toate pârghiile opoziției de a nu lăsa PSD Vaslui să își bată joc de acest județ și de oamenii săi.

Cu deosebit respect,

Dr. Nelu TĂTARU,

Președinte PNL Vaslui

About Tehno Redactor

x

Check Also

Colectarea selectivă a deșeurilor menajere a intrat în faza de amenințări

de Dănuț CIOBANU  Reprezentanții Fondului de Mediu au inspectat ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Goscom Vaslui a eficientizat serviciul de termoficare al municipiului reședință

Goscom Vaslui SA a reușit, în doar câteva luni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: