Google+
Home » Sanatate » Cum să vă feriți de toxiinfecțiile alimentare

Cum să vă feriți de toxiinfecțiile alimentare

Direcția de Sănătate Publică Vaslui face o serie de recomandări pentru populație privind consumul de alimente în vederea prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare.

Produsele alimentare (carne și preparate, ouă, lactate și brânzeturi, produse de patiserie și cofetărie), și nu doar acestea, trebuie să fie achiziționate numai de la comercianți autorizați, care pot certifica controlul sanitar al produselor.

“Punctele fixe de desfacere stradală (chioșcuri și tonete) a alimentelor trebuie astfel amenajate și dotate, încât să asigure condiții igienice corespunzătoare pentru protejarea, păstrarea și servirea produselor, precum și pentru menținerea salubrității în vecinătatea punctului de desfacere”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui.

Comercializarea produselor alimentare este permisă numai în spații amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spații frigorifice pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi și lactate, carne și preparate din carne, produse de cofetărie).

În momentul achiziționării produselor alimentare, trebuie să se verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate – prezența etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.

Ouăle se păstrează până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi între 0°C și +14°C, ferite de razele solare directe. Acestea trebuie să aibă coaja și membrana normale, intacte și curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ștampilat pe coajă; în cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie sa fie marcat pe ambalaj.

“Atragem atenția asupra importanței respectării normelor de igienă, între și după operațiile de manipulare a alimentelor crude și a celor prelucrate termic. Recomandăm în continuare populației să evite automedicația, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice”, a mai spus Vlada. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: