Home / Social / Mierea de albine produsă în județul Vaslui, pe cale să fie exportată în China

Mierea de albine produsă în județul Vaslui, pe cale să fie exportată în China

O delegație de specialiști chinezi a venit luni în România pentru a evalua calitatea mierii, în vederea încheierii unui acord comercial cu țara noastră pentru exportul de miere.

Discuții pe această temă au avut loc și în luna iunie a acestuia an, cu ocazia participării președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA),Geronimo Brănescu, la cea de a doua ediție a ”Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care s-a desfășurat în Ningbo, Republica Populară Chineză, în urma cărora s-a agreat prelungirea perioadei de tranziție și accelerarea formalităților pentru definitivarea acordului. Această vizită de lucru este cea de a doua etapă procedurală pentru aprobarea accesului permanent al mierii de albine din România pe piața din China.

”Scopul acestei misiuni este de a verifica modul în care sunt respectate condițiile solicitate privind igiena și calitatea mierii de albine. În acest sens, experții chinezi vor vizita unități de procesare a mierii, centre de colectare și extracție a mierii și stupine din importante zone melifere din Romania, respectiv din județele Alba, Vaslui și Ialomița. De asemenea, specialiștii chinezi vor evalua și aspecte privind inspecția oficială a produselor alimentare, capacitatea și performanțele analitice ale Institutelor Naționale de Referință, respectiv ale Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, ale Institutului de Diagnostic și Sănătatea Animală, precum și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, dar și cerințele AQSIQ”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administrația Generală pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei, urmând, ca după finalizarea acestora, să fie confirmată părții române definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză. (Paul ALEXA)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: