Home / Sanatate / Numărul cazurilor de toxiinfecție alimentară înregistrate la spitalul din Bârlad crește de la o zi la alta

Numărul cazurilor de toxiinfecție alimentară înregistrate la spitalul din Bârlad crește de la o zi la alta

Numărul pacienților internați la Spitalul „Elena Beldiman” cu toxiinfecții alimentare continuă să crească. Unii pacienți au declarat că au consumat prăjituri la Cofetăria Berlin, din zona Grădinii Publice, iar alții că ar fi mâncat produse de patiserie de la un laborator aflat în zona Gării.

Medicii bârlădeni au raportat astăzi la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui un număr de 14 pacienți diagnosticați cu enterocolită acută. Am prelevat probe de la angajații cofetăriei, dar și de la cei ai laboratorului de prăjituri din zona Gării. O mamă cu doi copii a declarat ieri că a consumat prăjituri de la o altă unitate de alimentație publică din zona de sud a orașului. De îndată ce vom avea rezultatul analizelor le vom face publice.”, a declarat Mihaela Vlada, director DSP Vaslui.

În paralel cu ancheta epidemiologică demarată de DSP și Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Vaslui (DSVSA), a început activitățile de verificare a produselor de cofetărie, dar și a ingredientelor folosite.

Acum se află la spital o echipă de la DSVSA pentru a sta de vorbă cu părinții copiilor internați, pentru a afla mai multe detalii. De asemenea, o echipă va merge din nou la cofetăria din zona Grădină, iar o alta la laboratorul de produse de cofetărie din zona Gării. Am prelevat probe atât de la produsul finit, cât și de la materia primă folosită. În funcție de condițiile de preparare pe care le vom constata la fața locului, cât și de rezultatul analizelor, pe care îl vom afla mâine, vom lua măsurile necesare. Probabil vom închide temporar una sau ambele societăți”, a declarat Mitiu Ciupilan, director executiv al DSVSA Vaslui.

Pe surse, am aflat că sunt și alți bârlădeni care au prezentat simptomatologia toxiinfecției alimentare după ce au consumat eclere la cofetăria din zona Grădină. Unii nu au mers la spital pentru că și-a revenit, iar o alții vor apela la serviciile medicale întrucât stările de greață și starea generală proastă se mențin de câteva zile. Vom reveni. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

Patru experți internaționali vor verifica modul în care și-au făcut treaba autoritățile sanitare veterinare vasluiene în privința PPC

Probă de foc pentru autoritățile ...

Update! Alertă alimentară! Carnea de curcan din Ungaria a ajuns și în județul Vaslui!

Update: Inspectorii sanitari veterinari au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: