Home / Social / Vacanță la preț redus – “Litoralul pentru Toți”, o șansă pentru vasluienii care visează la concediu pe bani puțini

Vacanță la preț redus – “Litoralul pentru Toți”, o șansă pentru vasluienii care visează la concediu pe bani puțini

Programul se derulează pȃnă la data de 1octombrie, iar un sejur de 6 nopți într-una din stațiunile de pe litoralul românesc costă, în această perioadă, cȃt o noapte de cazare în plin sezon, de la 200 la 600 lei.

Cu cele mai mici salarii din țară, după cum arată datele Institutului Național de Statistică, date care plasează județul Vaslui în coada clasamentului întocmit pe baza valorii salariului mediu net, vasluienii se pot bucura din plin de o vacanță la malul mării Negre, prin Programul Național “Litoralul pentru Toți”.

Sistemul de vânzare a acestui program este ʺprimul venit, primul servitʺ, astfel că toți cei interesați trebuie să se grăbească să treacă pragul agențiilor de turism din județ, pentru a-și cumpăra o vacanță la mare. Potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), sejurul minim este de 6 nopți, dar se pot rezerva și sejururi cu durată mai lungă, cu servicii de cazare cu mic dejun sau all inclusive.

Oferta FPTR este, și la această ediție a programului, pentru toate buzunarele, și variază în funcție de clasificarea unităților de cazare și de zona turistică în care acestea se află, respectiv Nordul sau Sudul litoralului. 6 nopți de cazare la un Hotel de o stea, în stațiunile Mamaia și Eforie, costă nu mai mult de 205 lei de persoană, fără mic dejun. Cei care aleg un hotel cu clasificarea de două stele trebuie să plătească pȃnă la 235 lei / persoană, fără mic dejun, sau 315 lei / persoană, cu mic dejun. Pentru condiții de cazare de trei stele, doritorii vor achita 265 lei fără mic dejun sau 425 lei cu mic dejun, iar pentru cele de patru stele, prețurile ajung la 485 lei, cazare și mic dejun. Răsfățul de la cinci stele costă 605 lei, cu mic dejun.

În ceea ce privește stațiunile din sudul litoralului (Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele sunt mai scăzute. Prețurile maximale pornesc de la 159 lei de persoană pentru un hotel de o stea, fără mic dejun, și ajung la 469 lei pentru un hotel de 5 stele, cu mic dejun.

În tariful hotelier nu sunt incluse taxele locale, care se achită separat, de către turist, la recepția hotelului. Vacanțele odată achitate nu sunt transmisibile și nu se permite restituirea sumelor plătite, decât în condițiile legii.

Vasluienii nu se dau în vȃnt după litoralul romȃnesc

Potrivit unui studiu publicat recent de către un portal romȃnesc de turism, puțini dintre turiștii care ajung, an de an, la Marea Neagră, sunt din județul Vaslui.

Mai mult de 36% dintre cei care se bucură de vacanțe pe litoral provin din București, aceștia fiind dispuși să cheltuiască o sumă cu 15-20% mai mare decât restul turiștilor. 5,2% dintre turisți sunt din județul Timiș, 5% din Cluj, aproape 4% din Prahova și Argeș, iar din Iași 3,5%. În schimb, cei mai puțini turiști provin din județele Tulcea, Mehedinți și Sălaj, care, împreună, nu acoperă nici măcar 1% din totalul celor care își fac rezervări prin intermediul portalului online de turism.

Vasluienii se află în sfertul de pe urmă al clasamentului, semn că unii dintre ei, cel puțin, preferă să-și rezerve din timp vacanțele, la prețuri mai accesibile.

“Litoralul pentru Toți” rămȃne, însă, șansa celor cu posibilități financiare medii și sub medie, care, dacă nu se pot bucura de sejururi exotice la prețuri exorbitante, pot simți briza mării măcar în extra-sezon. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bazinul de înot și polo din municipiul Vaslui intră la proiectare

Proiectul construcției unui bazin de ...

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor ...

Peste 1.500 de copii, așteptați la Episcopia Hușilor pentru a se întâlni cu Moș Crăciun

Peste 1.500 de copii sunt ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: