Google+
Home » Administratie » Bariere automate, pentru accesul autovehiculelor în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Bariere automate, pentru accesul autovehiculelor în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

În curând, sistemul de acces în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad va fi modernizat. Până pe 15 septembrie vor fi montate bariere automate, aceasta investiție făcând parte dintr-un proiect mai vechi demarat în 2014 de fosta conducere a pieței, dar pe care nu l-a finalizat.

„Identificarea automată a mașinilor se va face începând cu data de 1 octombrie, nemaifiind nevoie de introducerea manuală a numerelor de înmatriculare, ci prin intermediul camerelor de luat vederi montate la intrarea și ieșirea din piață vor fi captate numerele mașinilor și trimise în baza de date. La ieșirea din piață fiecare conducător auto va fi primi bon fiscal. Această metodă modernă de monitorizare a mașinilor care tranzitează piața va permite conducerii pieței să afle câte mașini intră zilnic și câte ies de pe teritoriul arondat pieței. Este normal ca numărul mașinilor care intră să fie egal cu cel al autoturismelor care părăsesc piața”, a declarat Iulian Bîca, directorul executiv al Direcției Administrației Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad.

Chiar dacă peste câteva săptămâni vor fi introduse bariere automate la intrarea și ieșirea din piață, personalul care lucrează la aceste puncte nu va fi disponibilizat, ci va fi repartizat în alte sectoare ale pieței, unde există deficit de personal.

Conducerea pieței a declarat că în prima parte a anului viitor modernizarea sistemului de acces în Piața „Sf. Ilie” va continua. Bârlădenii vor putea atunci să plătească taxa aferentă tranzitării pieței direct la automatele de plată care vor fi amplasate.

Comments

comments

About Mihai Vasile

One comment

  1. Acolo este ingradit liberul acces la circulatie pentru ca nu toti intra in piata ,in zona sunt alei care duc la blocuri .De ce sa plateste taxa cu ora daca mergi la o ruda care locuieste in acea zona,mergi sa-ti iei ruda de acasa sau sa o duci acasa cu masina?Jaful cu bariere a fost implementat de titi si acum continuat de boros care il aplica in loc sa-l defiinteze.,Fa parcare cu plata langa piata si cine intra acolo plateste ,dar nu jefui inchizand si accesul pe aleile dintre blocuri.Abuz si jaf pe fata.

%d blogeri au apreciat: