Google+
Home » Sport » Bârlădeanca Daniela Trică participă zilele acestea la Campionatele Naționale de gimnastică de la Ploiești

Bârlădeanca Daniela Trică participă zilele acestea la Campionatele Naționale de gimnastică de la Ploiești

Bârlădeanca Daniela Trică este unul din cei 65 de sportivi care vor participa zilele acestea la Campionatele Naționale de gimnastică individual open și Campionatele Naționale de gimnastică ale reprezentativelor de club, masculin și feminin, care vor avea loc la Sala Olimpia din Ploiești. Concursul va fi transmis la Digi Sport 2 sâmbătă între orele 16.30 – 18.30 și duminică între 11.00 și 14.00. În prima zi vor avea loc calificările, iar a doua zi sunt programate finalele pe aparate, unde sperăm ca una din protagoniste să fie Daniela Trică.

Campionatele Naționale de Gimnastică 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.  Intrarea publicului la eveniment este gratuită.

“Pentru că este un campionat la care participă senioarele avem o singură reprezentantă în concurs. Este vorba de Daniela Trică, sportivă care va concura cu derogare, deși încă este junioară. Este componenta lotului de senioare de la Deva unde se antrenează cu colectivul de antrenori de acolo. Concurează cu Larisa Iordache și Cătălina Ponor, astfel că nu putem să ne așteptăm la medalii. Sperăm însă la o calificare într-o finală la unul din cele patru aparate. În mod special la bârnă, pentru că are o bârnă cu dificultate mare. La începutul lunii noiembrie va participa și la o competiție națională la nivelul ei de vârstă, la care suntem îndreptățiți să ne așteptăm la o poziție pe podium. Momentan e utilă această competiție pentru experiența cu elementul de dificultate”, a declarat pentru Est News Ana Maria Iordache, antrenoare de gimnastică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

Evenimentul marchează a 70-a ediție a Campionatelor Naționale, competiție care a debutat în 1947, la Reșița. Este pentru a treia oară în istoria naționalelor de gimnastică (după 2007, 2008) când cele mai bune gimnaste și cei mai buni gimnaști își dispută podiumurile în orașul prahovean, anul acesta în concurs aflându-se reprezentanții cluburilor CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani, CSM Arad, în total 65 de sportivi urmând a-și disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate”, se arată pe site-ul de socializare citat.

Campionatele Naționale, care revin la Ploiești după o pauză de 9 ani, reprezintă un test pentru sportivi înaintea Campionatelor Mondiale, programate la finalul lunii septembrie, la Montreal, Canada. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: