Google+
Home » Administratie » Campania Est News dă roade! Curg amenzile pentru bârlădenii care depozitează ilegal gunoiul

Campania Est News dă roade! Curg amenzile pentru bârlădenii care depozitează ilegal gunoiul

În urma nenumăratelor articole apărute în ziarul Est News în legătură cu depozitarea deșeurilor menajere și a gunoiului inert în zona canalului deschis situat la intrarea cartierului Munteni, lucrurile încep să se miște. Poliția Locală a început să dea amenzi celor prinși în flagrant.

Au fost depistați doi proprietari de căruțe care transportau gunoiul din gospodăriile lor la groapa de gunoi ilegală înființată de ei de ani de zile, în zona canalului deschis. Costel Marangoci, de exemplu, care locuiește pe strada Dumitriu Bârlad nr.7, a fost surprins în timp ce transporta moloz cu căruță, pe care l-a aruncat în zona Canalului Puișor. A fost sancționat cu 500 de lei, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 189/2015, amendă care se adaugă la cele alte zece pe care le-a primit din același motiv în ultimii șase ani. A fost surprins aruncând gunoi menajer și crengi în același loc și Marian Babaciu, care transporta cu căruța gunoiul produs în gospodăria sa din strada Învățăturii.

Polițiștii locali au monitorizat în ultima perioadă și o altă zonă roșie a Bârladului, și anume zona Cartier Deal 2. În perioada 7-30 august, polițiștii au patrulat pe străzile Anghel Saligny, Henri Coandă, Garoafelor și Vasile Alecsandri, unde au sancționat 20 de persoane care au fost surprinse depozitând pe domeniul public pământ, moloz, resturi produse în urma demolării unor construcții. Aceștia au fost amendați cu câte 100 de lei (25 de lei dacă plăteau amenda în 48 de ore), conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 22/2002.

Reprezentanții Poliției Locale sunt de părere că această hotărâre ar trebui actualizată prin majorarea cuantumului amenzilor aplicate. Din experiența polițiștilor locali, amenda modică de 25 de lei plătită în 48 de ore nu rezolvă problema, mulți contravenienți recidivând, știind că în cel mai rău caz pot primi o amendă de 25 de lei. Actele normative nu-i ajută uneori pe polițiștii locali, întrucât contravenienții aflați la prima abatere nu riscă decât să primească un avertisment scris, legea specificând că și acesta este o formă de sancționare. S-au înregistrat cazuri în care polițiștii locali au fost trași la răspundere pentru că au trecut direct la amenzi, fără sa ia în calcul avertismentul. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: