Google+
Home » Justitie » Exercițiu tactic al pompierilor la Negrești – cutremur de 7,2 grade

Exercițiu tactic al pompierilor la Negrești – cutremur de 7,2 grade

Ieri, începând cu ora 10.20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” Vaslui a efectuat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, cu tema: Intervenția forțelor și mijloacelor pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui seism major care a afectat orașul Negrești.

Potrivit scenariului exercițiului, pe 31.08.2017, orele 10.20, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, cu durata de aproximativ 30 de secunde. Unda seismică s-a propagat în special pe direcția Buzău – București – Zimnicea și Tecuci – Bârlad – Vaslui – Iași producându-se distrugeri majore la infrastructură și pierderi de vieți omenești.

În orașul Negrești s-au produs pierderi de vieți omenești ca urmare a prăbușirii unor construcții de locuințe, distrugerea rețelelor de alimentare cu apă, gaze naturale și energie electrică, blocarea populației în incinte din cauza prăbușirii elementelor de construcție și a căilor de acces rutiere.

Exercițiul a avut ca obiective generale verificarea timpului de reacție și a posibilităților tehnice de intervenție ale forțelor și mijloacelor tehnice conform registrului de capabilități, precum și pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: cutremur,urmat de accidente, avarii, explozii, incendii, etc.).

Au participat prefectul Eduard-Andrei Popica, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Vaslui, Centrului Militar Vaslui, Unitatii Militară nr. 01458 Bârlad, Inspectoratului de Stat în Construcții Vaslui, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui, Aquavas Negrești, Distrigaz, Delgaz Grid și C.L.S.U. Negrești.

Acțiunea s-a încheiat cu o analiză a modului și capacității de intervenție în cazul producerii unei astfel de situație, concluzia fiind că toate forțele participante au demonstrat ca pot gestiona corect și coerent o situație de urgență de o asemenea anvergură. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: