Google+
Home » Sanatate » Bârladul va avea cel mai modern cabinet școlar stomatologic din județ

Bârladul va avea cel mai modern cabinet școlar stomatologic din județ

de Mihaela NICULESCU

Din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, elevii Școlii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu” vor putea beneficia gratuit de serviciile unui cabinet stomatologic dotat la standarde europene. Inaugurarea acestui cabinet va avea loc miercuri, 6 septembrie.

Aparatura a fost donată în urmă cu doi ani și jumătate Fundația „S.T.E.F. Friesland” din Olanda. Fundația a oferit, pe lângă scaunul stomatologic, aparatură de sterilizat și o parte din ustensilele folosite la tratamentele stomatologice.

Mă bucur că după peste doi ani și jumătate de drumuri făcute pentru obținerea avizelor de la ISU, DSP, Mediu, Ministerul Sănătății etc., am reușit să obținem documentele de funcționare a cabinetului, atât de necesar într-o instituție de învățământ. Trebuie să precizez că de serviciile medicale ale acestui cabinet vor beneficia doar elevii Școlii «Principesa Elena Bibescu» și preșcolarii de la Grădinițele 17 și 23, aflate în subordinea școlii noastre. Programul cabinetului va coincide cu perioada în care se desfășoară orele, în școala noastră cursurile desfășurându-se doar într-un singur schimb”, ne-a declarat Ionel Dumitrașc, directorul Școlii „Principesa Elena Bibescu”.

În amenajarea acestui cabinet, alături de fundația olandeză, o contribuție deosebită a avut și Primăria, care a alocat bani pentru materiale sanitare, medicamente și materialele pentru amenajarea cabinetului. Prin intermediul Direcției de Asistență Socială a fost angajat și un medic dentist, care, la fel ca și celelalte cadre medicale (asistenți medicali școlari), este plătit de Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Este salutară ideea deschiderii unui cabinet stomatologic în școală și bine ar fi ca toate școlile să aibă astfel de cabinete. Copiii se confruntă cu numeroase probleme ale danturii, mai ales din cauza educației sanitare precare. Elevii Școlii «Elena Bibescu», dar și preșcolarii de la cele două grădinițe arondate, vor beneficia în mod gratuit în primul rând de tratamentul urgențelor stomatologice (pansamente, calmante, drenaje și incizii). Tratamentele stomatologice propriu-zise, cum ar fi tratamentul endodontic, tratarea cariei dentare, extracțiile, vor fi efectuate tot gratuit, cu acordul părinților”, ne-a declarat dr. Anca Rădoi, medicul dentist al cabinetului.

Miercuri, sunt așteptați la deschiderea oficială a acestui cabinet reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Colegiului Medicilor Dentiști Vaslui, ai Primăriei și Consiliului Local, dar și cadre didactice ale școlii.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: