Google+
Home » Sanatate » Probele recoltate de la angajații cofetăriilor care au băgat în spital zeci de oameni arată că unii erau purtători de bacterii patogene

Probele recoltate de la angajații cofetăriilor care au băgat în spital zeci de oameni arată că unii erau purtători de bacterii patogene

de Mihaela NICULESCU

Surpriză și nu prea! Salmonella nu este singura bacterie care a băgat în spital 28 de persoane după ce au consumat prăjituri la cofetăria „Berlin” și laboratorul aparținând I.I. Lupu. Pe surse, am aflat că o parte a probelor recoltate de la angajații celor două unități au ieșit pozitive, ceea ce înseamnă că nu doar materiile prime folosite au fost infestate, ci și unii angajați care au manipulat sau preparat prăjiturile. Chiar dacă nu este vorba tot de Salmonella ci de alte bacterii, situația este gravă, pentru că sănătatea consumatorilor a fost pusă în pericol.

Realitatea a arătat și în acest caz cât de inconștienți sunt unii angajați din alimentația publică, care nu respectă normele elementare de igienă, fiind total nepăsători față de sănătatea semenilor lor, dar și modul în care angajatorii respectă legislația în vigoare. Controalele medicale periodice obligatorii ale angajaților sunt făcute doar pe hârtie, lucru cu atât mai grav cu cât aceștia lucrează în domeniul alimentației publice.

Ceea ce s-a întâmplat la Bârlad este grav și ar trebui să pună pe gânduri autoritățile abilitate să vegheze la sănătatea populației, respectiv DSP și DSV. Simpla amendare a administratorilor celor două cofetării și sistarea temporară a activității unităților respective, nu vor rezolva problema de fond. Este nevoie de o monitorizare permanentă a unităților de alimentație publică, prin efectuarea de controale riguroase, altfel este posibil ca oricând, la orice restaurant sau la cel mai mic chioșc care vinde pizza la felie, consumatorii să se confrunte cu astfel de probleme.

Cei mai afectați în urma acestui eveniment sunt consumatorii care au fot puși într-o situație neplăcută fără vina lor. Spitalul bârlădean a cheltuit zeci de mii de lei cu analizele, medicația și cazarea pacienților cu gastroenterocolită și poate n-ar fi rău ca, în situația financiară în care se află, vinovații care au băgat oamenii în spital, să plătească spitalizarea acestora. Vom reveni.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: