Google+
Home » Justitie » Zile “încinse” pentru pompierii vasluieni

Zile “încinse” pentru pompierii vasluieni

Ultimele cinci zile au fost “de foc” pentru pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU). Ei au desfășurat nu mai puțin de 75 misiuni.

Echipajele SMURD au efectuat 61 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii, dintre care patru de vegetație uscată. Au mai desfășurat trei misiuni de asigurare măsuri P.S.I. la Bâlciul anual, în municipiul Vaslui. Au efectuat două misiuni de degajare tencuială, o misiune de deblocare ușă, o misiune de salvare bovine și au avut de-a face cu un un apel fals joi, pentru o intervenție în localitatea Buda, comuna Oșești.

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit joi la locuința lui M.T., din municipiul Bârlad, pentru a-i debloca ușa. În aceeași zi pompierii hușeni au intervenit în municipiul Huși cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 600 metri pătrați (mp). Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise. În aceeași zi un echipaj de pompieri de la Secția Huși a intervenit în municipiul Huși cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 40 mp și diverse cauciucuri. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Vineri, pompierii au intervenit pentru salvarea unei vaci căzute într-un canal, în municipiul Vaslui.

Sâmbătă, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit în localitatea Teișoru, comuna Pușcași cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 2 hectare (ha) și s-au degradat aproximativ 0,3 ha plantație de salcâm. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit duminică în municipiul Vaslui pentru stingerea unui incendiu produs la o gură de canalizare. Au ars diverse textile, deșeuri menajere și deșeuri de cauciuc. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Pompierii vasluieni au intervenit sâmbătă pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Codăești, pe proprietatea lui RN. Au ars diverse textile, deșeuri din lemn. A fost degradată vopseaua casei pe o suprafață de 4 mp. Au fost salvate locuința și anexele învecinate. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Duminică, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Vaslui a intervenit pentru îndepărtarea a 40 mp de tencuială, de pe fațada unui bloc de locuințe din municipiu, ce punea în pericol siguranța cetățenilor.

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit duminică cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Rotari, comuna Puiești, la locuința lui IM. Au ars 10 metri pătrați de acoperiș pe astereală de lemn, două uși, un geam și diverse textile. Au fost deteriorate 6 mp. de tencuială, un televizor, un cuptor cu microunde. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric de la un conductor defect. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: