Google+
Home » Invatamant » 9.000 de copii și adolescenți, participanți la activitățile organizate în vacanța de vară de Biblioteca Județeană

9.000 de copii și adolescenți, participanți la activitățile organizate în vacanța de vară de Biblioteca Județeană

9.000 de copii și adolescenți au participat, pe parcursul vacanței de vară care tocmai se încheie, la activitățile organizate de Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. În slujba elevilor au stat 50 de voluntari, liceeni și profesori din municipiul Vaslui, care sunt răsplătiți în această perioadă cu o tabără în Poiana Căprioarei, acolo unde învață de la specialiști cum să acorde primul ajutor, cum să stingă incendii sau cum să supraviețuiască în medii ostile.

Cei 50 de voluntari ai Bibliotecii Județene Vaslui au coordonat pe perioada vacanței de vară, alături de bibliotecari, ateliere de învățare a limbilor moderne, pictură, grafică și caricatură, șah, dans sau muzică, activități la care au participat aproximativ 9.000 de copii. Pentru a răsplăti efortul voluntarilor, conducerea instituției a decis să le acorde acestora diplome, precum și un sejur de câteva zile la tabăra de la Poiana Căprioarei.
”Pentru voluntari, elevi și cadre didactice, încheierea activității de vară nu este un punct final. Împreună cu Fundația pentru Tineret Vaslui, partener în cadrul voluntariatului organizat la Biblioteca Județeană, am depus la Direcția pentru Tineret și Sport un proiect, care a fost aprobat și finanțat, astfel că, din numărul mare de voluntari, 30 participă, în Tabăra Poiana Căprioarei, la o activitate care continuă ceea ce au început acești copii. Legătura pe care trebuie să o aibă cu natura este un alt plus pe care, de data aceasta, vrem să-l aducem voluntarilor și nu copilașilor care au participat la activități”, ne-a declarat directorul Bibliotecii Județene Vaslui, Gelu Voicu Bichineț.

Pe perioada cât vor sta la Poiana Căprioarei, cei 30 de voluntari vor avea posibilitatea să primească din experiența angajaților de la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, care le vor prezenta tuturor cum se acordă un prim ajutor. De asemenea, angajați de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor arăta liceenilor voluntari cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Nu în ultimul rând, participanții la tabără vor învăța și tehnici de supraviețuire într-un mediu ostil. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: