Google+
Home » Administratie » Bătaie de joc pe bani publici: nu doar rețeaua veche de apă cedează la Bârlad, ci și rețeaua dată în folosință în urmă cu opt ani

Bătaie de joc pe bani publici: nu doar rețeaua veche de apă cedează la Bârlad, ci și rețeaua dată în folosință în urmă cu opt ani

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii sunt nevoiți aproape săptămânal să rămână fără apă la robinete, din cauza intervențiilor pe care societatea Aquavas, sucursala Bârlad, trebuie să le efectueze din pricina avariilor produse la rețeaua de apă învechită. Dacă bârlădenii înțeleg starea de degradare a rețelei de apă, veche de peste 40 de ani, nu pot să înțeleagă de ce apar spărturi în rețeaua de apă nouă, construită în urmă cu opt ani, în cartierul Deal 2.

Primarul Dumitru Boroș, asaltat de astfel de întrebări din partea locuitorilor din cartier Deal 2, i-a cerut lui Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad, să explice cauzele acestor avarii, chiar în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local. Vasile Ungureanu a recunoscut că Aquavas a trebuit să intervină de câteva ori și că, probabil, calitatea noii rețele de distribuție a apei din cartierul Deal 2 a fost slabă din cauza materialelor ieftine folosite.

Directorul Aquavas a declarat reporterului Est News că în ultimul an societatea a executat cinci intervenții la rețeaua de apă construită în cartierul Deal 2. Intervențiile au avut loc la branșamentele de alimentare a câtorva case. Țeava de polietilenă a cedat, iar societate de distribuție a apei nu a putut decât să intervină la avarie și să o rezolve. Vina pentru calitatea slabă a rețelei nu o are Aquavas ci autoritățile care au organizat licitații pentru execuția lucrării și care au luat în calcul prețul și nu alte criterii, aspecte de altfel legale, stipulate în vechea lege a achizițiilor.

Deși rețeaua de apă nu are mai mult de opt ani de când a fost dată în folosință, nimeni nu garantează că pe străzile din cartierul Deal 2 apa nu va mai țâșni la suprafață și că oamenii nu vor rămâne fără apă la robinete, ținând cont că până acum, într-un singur an, numărul avariilor a fost destul de mare.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: